Vaccinarea anti-HPV, necesara

07/02/2013

Vaccinarea anti-HPV, necesara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinarea-anti-hpv-necesara/

Asociatia Nationala pentru Protectia pacientilor (ANPP) saluta initativa Ministerului Sanatatii de a derula programul National de Screening pentru Cancerul de Col Uterin.

Totodata, ANPP considera ca derularea programului de screening fara o campanie de vaccinare anti-HPV este insuficienta. Pana in prezent, peste 23 de tari au implementat programe de vaccinare anti-HPV si, desi Romania a fost printre primele tari care au inititat un astfel de program, astazi se afla pe prima pozitie  in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de virusul HPV.

Astfel, pentru reducerea  incidentei morbiditatii si mortalitatii cauzate de infectia cu virusul HPV si implicit a cancerului de col uterin, ANPP solicita Ministerului Sanatatii ca paralel cu derularea programului de screening sa fie demarata atat o campanie de vaccinare anti-HPV, cat si o campanie de comunicare in randul populatiei, al medicilor de familie si al asociatiilor de pacienti.  

Rolul vaccinarii anti-HPV, importanta depistarii precoce a afectiunilor induse de HPV si combaterea acestora prin diferite metode de preventie sunt  principalele obiective ale cursului“Importanta vaccinarii anti-HPV” postat pe platforma FormareMedicala.ro. Cursul este gratuit si creditat EMC. 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SUUMC: 68 de interventii chirurgicale de transplant de cornee si sapte de tesut osos

Plan de actiune pentru cresterea increderii populatiei in vaccinarea antiHPV

Costache: Subfinantare cronica a programelor de sanatate ne-a dus la situatia in care suntem

Anul trecut, au fost raportate peste 5.800 de incidente in timpul asistentei medicale

Masuri privind accesul in Spitalul Judetean Piatra-Neamt | O angajata a fost injunghiata mortal in biroul sau