Vaccinarea anti-Covid ar putea fi inclusa in Programul national de vaccinare

04/02/2022
Vaccinarea anti-Covid ar putea fi inclusa in Programul national de vaccinare

Vaccinarea anti-Covid ar putea fi inclusa in Programul national de vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinarea-anti-covid-ar-putea-fi-inclusa-in-programul-national-de-vaccinare/

Strategia de vaccinare anti-Covid ar putea fi rangandita in viitor, astfel incat imunizarea impotriva virusului SARS-CoV-2 sa fie inclusa in Programul national de vaccinare, mai ales pentru grupele de risc, potrivit sefului campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita.

Aproape o treime dintre centrele de vaccinare active au, in prezent, sub zece doze administrate zilnic.

“Practic, vorbim de centre de vaccinare care au o activitate foarte redusa. Ce e drept, cea mai mare parte a acestor centre la care fac referire au un program redus sau functioneaza doar cateva zile pe saptamana si nu merg dupa un program de 12 ore. Este important ca in perioada urmatoare sa regandim strategia de vaccinare, in ideea in care vaccinarea COVID-19 sa fie inclusa in Programul national de vaccinare ca vaccin optional, in mod deosebit pentru grupele la risc, dupa modelul vaccinarii antigripale, iar, practic, demersul propriu-zis si procesul de vaccinare sa fie operationalizat, probabil, in lunile urmatoare, in integralitatea lui, in reteaua cabinetelor de medicina de familie, asa cum se intampla cu celelalte programe de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghita, seful CNCAV, intr-o conferinta de presa.

Medicul militar a mai adaugat ca urmeaza o reorganizare a functionarii centrelor de vaccinare. Cele care nu mai au o adresabilitate suficienta, vor fi inchise.

“Am demarat un proces de evaluare a eficientei acestor centre de vaccinare, in perioada urmatoare ne dorim sa reorganizam functionarea acestor centre in sensul in care cele care nu mai au o adresabilitatea suficienta si unde nivelul de cheltuieli depaseste cu mult ceea ce pot sa ofere ca servicii de vaccinare in acest moment probabil sa fie vor fi inchise temporar sau definitiv, in functie de activitatea pe care o vom evalua judet de judet, sau o parte dintre ele vor fi organizate in centre de testare pentru pacienti”, a mai precizat Dr. Valeriu Gheorghita, coordonatorul CNCAV.

Etichete: campania de vaccinare anti-covid, programul national de vaccinare, vaccinare la medicul de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: