Vaccinarea anti-Covid a copiilor din grupa 5-11 ani, ferm recomandata celor cu afectiuni cronice

02/11/2021
Vaccinarea anti-Covid a copiilor din grupa 5-11 ani, ferm recomandata celor cu afectiuni cronice

Vaccinarea anti-Covid a copiilor din grupa 5-11 ani, ferm recomandata celor cu afectiuni cronice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinarea-anti-covid-a-copiilor-din-grupa-5-11-ani-ferm-recomandata-celor-cu-afectiuni-cronice/

Vaccinarea copiilor din grupa de varsta 5-11 ani va fi ferm recomandata celor care se afla in evidenta cu afectiuni cronice. La jumatatea lunii decembrie Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) ar urma sa faca recomandarea de autorizare pentru vaccinarea acestei grupe de varsta cu vaccinul BioNTech/Pfizer.

“Schema de vaccinare consta in doua doze, administrate la interval de 21 de zile, insa dozajul este diferit, reprezinta practic o treime din doza care se foloseste in momentul de fata la cei cu grupa de varsta peste 12 ani si la adult, iar din acest punct de vedere datele de siguranta si datele de eficacitate sunt cat se poate de bune, in sensul in care vaccinarea cu schema completa la grupa de varsta 5-11 ani s-a asociat cu o eficacitate de peste 91% in ceea ce priveste prevenirea cazurilor de COVID-19, a declarat Valeriu Gheorghita, presedintele CNCAV , intr-o conferinta de presa.

Pentru aceasta grupa de varsta flacoanele de vaccin sunt diferite, iar autoritatile au in plan amenajarea de cabinete dedicate de imunizare in cadrul centrelor de vaccinare.

Seful CNCAV a subliniat ca, in mod deosebit, vaccinarea copiilor din grupa de varsta 5-11 ani ‘va fi ferm recomandata celor care sunt in evidenta cu afectiuni cronice’.

“Aici vorbim de: obezitate, diabet, afectiunile cronice renale, afectiunile neurologice, Sindromul Down, care stim ca din pacate creste riscul de 10 ori de deces in cazul maladiei COVID-19, dar si alte afectiuni neoplazice, cum ar fi bolile onco-hematologice, leucemiile, limfoamele si asa mai departe, copiii care sunt in evidenta cu tratamente care scad raspunsul imun.” a mai precizat medicul Valeriu Gheorghita.

Etichete: vaccinare copii anti-covid, vaccin anti-covid copii 5-11 ani, vaccinare anti-covid copii romania

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Lupu says:

    N-ar fi logic si corect sa fim informati asupra efectelor, efectelor secundare si adverse la grupele de varsta 11-16 si 5-11 ani. Pentru alte tratamente nu sunt studii, nu facem, pentru asta nu sunt studii, dar facem. Hei rup!

  2. Vladoi says:

    Si totusi cei care avem copii fara afectiuni cronice vom avea dreptul sa ii vaccinam? Multumesc!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: