Vaccin universal impotriva cancerului

03/06/2016

Vaccin universal impotriva cancerului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccin-universal-impotriva-cancerului/

vaccin-universal-cancerIn curand, medicina ar putea fi revolutionata de un vaccin universal impotriva cancerului, care poate deveni realitate in urma unei importante descoperiri din domeniul geneticii.

Potrivit The Telegraph , noua terapie potentiala implica injectarea unor microparticule continand cod genetic in organism.

Odata patrunse in organism aceste microparticule pornesc in cautarea celulelor imunitare si le invata sa recunoasca si sa atace diferite tipuri de cancer.

Cercetatorii au aratat ca anterior ca este posibil sa modifice celulele imunitare in afara organismului pentru a recunoaste tesuturile maligne, insa pentru prima oara se reuseste actionarea asupra celulelor imunitare direct din organism. Iar cum codul lor genetic poate fi reprogramat pentru orice tip de cancer, aceasta terapie poate fi universala — medicii nu vor avea nevoie decat de profilul genetic al unei anumite tumori pentru a realiza un vaccin specializat care nu numai ca va lupta impotriva celulelor canceroase, dar va elimina si pericolul reaparitiei bolii.
Pana in prezent, experimentele derulate in laborator, pe cobai au demonstrat ca acest vaccin declanseaza un puternic raspuns imunitar, iar testele desfasurate pe trei pacienti cu cancer de piele au demonstrat ca tratamentul poate fi tolerat de organismul uman.

“Aceste vaccinuri sunt ieftine, se produc rapid si practic orice antigene tumorale pot fi codate in ARN. Abordarea pe care o prezentam poate fi considerata drept o noua clasa de vaccinuri cu aplicabilitate universala in imunoterapia cancerului”, afirmat coordonatorul cercetarilor prof. Ugur Sahin, director al Centrului pentru Oncologie Translationala de la Universitatea Johannes Gutenberg, potrivit Agerpres.

Noul vaccin a fost testat pana in prezent doar pe trei pacienti umani. Pentru a se confirma faptul ca este efficient, mai este nevoie de o serie de teste clinice.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Presedintele Iohannis a semnat decretul de numire a Ioanei Mihaila in functia de ministru al Sanatatii

S-a aprobat solicitarea DNA pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Sanatatii, Florian Bodog

Klaus Iohannis: Sunt foarte multumit de cum a decurs campania de vaccinare pana acum

Ioana Mihaila, noua propunere pentru conducerea Ministerului Sanatatii

EMA, despre vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson: Beneficiile depasesc riscurile