Vaccin pentru eradicarea HIV/SIDA

24/07/2011

Vaccin pentru eradicarea HIV/SIDA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccin-pentru-eradicarea-hivsida/

Tratamentele create in ultimele decenii au crescut speranta de viata a bolnavilor, dar cele care aduc vindecarea completa raman departe, anunta evz.ro. Virusul imunodeficientei umane (HIV) are foarte multe variatii, iar dezvoltarea unui vaccin care sa le cuprinda pe toate ramane o provocare pentru lumea medicala.

In cei 30 de ani de cand a fost descrisa pentru prima data SIDA s-au creat tratamente care au crescut speranta de viata a bolnavilor de la sase luni la nu mai putin de 25 de ani. Asemenea progrese s-au inregistrat foarte rar in istoria medicinei, pentru ca putine maladii au fost atat de mult studiate precum SIDA.

Vaccinul bate pasul pe loc

„Aceasta este o mare provocare, deoarece, pentru a controla HIV din punct de vedere imunologic, cercetatorii trebuie sa intreaca natura, sa creeze ceva ce natura nu a reusit timp de 4 miliarde de ani. Cred ca virusul HIV a gasit o modalitate prin care sa „pacaleasca” total sistemul imunitar. De aceea, trebuie sa facem ceva mai bun decat a reusit natura sa faca”, a declarat profesorul Baltimore. Abia anul trecut a fost creat un vaccin cu o eficienta ceva mai mare decat altele: de aproximativ 31%, dupa cum a reiesit dintr-un amplu studiu clinic desfasurat in Thailanda.

Sperante a dat si descoperirea, mai recent, unor anticorpi care neutralizeaza 91 la suta din tulpinile HIV, la un barbat afro-american. Cercetatorii spera ca, pe viitor, sa poata stimula sistemul imunitar pentru a-i produce.

Sursa: www.paginamedicala.ro

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: