Vaccin pentru eradicarea HIV/SIDA

24/07/2011

Vaccin pentru eradicarea HIV/SIDA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccin-pentru-eradicarea-hivsida/

Tratamentele create in ultimele decenii au crescut speranta de viata a bolnavilor, dar cele care aduc vindecarea completa raman departe, anunta evz.ro. Virusul imunodeficientei umane (HIV) are foarte multe variatii, iar dezvoltarea unui vaccin care sa le cuprinda pe toate ramane o provocare pentru lumea medicala.

In cei 30 de ani de cand a fost descrisa pentru prima data SIDA s-au creat tratamente care au crescut speranta de viata a bolnavilor de la sase luni la nu mai putin de 25 de ani. Asemenea progrese s-au inregistrat foarte rar in istoria medicinei, pentru ca putine maladii au fost atat de mult studiate precum SIDA.

Vaccinul bate pasul pe loc

„Aceasta este o mare provocare, deoarece, pentru a controla HIV din punct de vedere imunologic, cercetatorii trebuie sa intreaca natura, sa creeze ceva ce natura nu a reusit timp de 4 miliarde de ani. Cred ca virusul HIV a gasit o modalitate prin care sa „pacaleasca” total sistemul imunitar. De aceea, trebuie sa facem ceva mai bun decat a reusit natura sa faca”, a declarat profesorul Baltimore. Abia anul trecut a fost creat un vaccin cu o eficienta ceva mai mare decat altele: de aproximativ 31%, dupa cum a reiesit dintr-un amplu studiu clinic desfasurat in Thailanda.

Sperante a dat si descoperirea, mai recent, unor anticorpi care neutralizeaza 91 la suta din tulpinile HIV, la un barbat afro-american. Cercetatorii spera ca, pe viitor, sa poata stimula sistemul imunitar pentru a-i produce.

Sursa: www.paginamedicala.ro

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj