Vaccin impotriva infectiilor gingivale. Testele pe oameni incep in 2018

05/12/2016

Vaccin impotriva infectiilor gingivale. Testele pe oameni incep in 2018

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccin-impotriva-infectiilor-gingivale-testele-pe-oameni-incep-in-2018/

parodontoza-dintiDe curand, oamenii de stiinta australieni au anuntat ca au reusit sa conceapa primul vaccin impotriva infectiilor gingivale.

Vaccinul a fost realizat de o echipa de la Universitatea din Melbourne.

Acesta va elimina sau cel putin va reduce in mod semnificativ, necesitatea interventiei chirurgicale si a tratamentului cu antibiotice contra bolilor grave ale gingiilor, informeaza Agentia Xinhua.

Bolile gingivale sau periodontita (parodontoza) afecteaza unul din trei adulti la nivel mondial.

Vaccinul, ce tinteste enzimele produse de bacteria Porphyromonas gingivalis, declanseaza un raspuns al sistemului imunitar care dezvolta anticorpi ce neutralizeaza toxinele patogene distructive.

Porphyromonas gingivalis este un agent patogen de baza ce are potentialul de a perturba echilibrul microorganismelor din gura, determinand aparitia placii dentare ce cauzeaza bolile gingiilor.

Potrivit lui Eric Reynolds, directorul general al Oral Health Cooperative Research Centre din cadrul Universitatii Melbourne, vaccinul va reduce in mod semnificativ distrugerea tesutului cauzata de agentul patogen.
 ”Actualmente tratam periodontita cu solutii profesionale de curatare ce implica uneori interventia chirurgicala si tratament antibiotic”, sustine acesta in comunicatul emis luni. ”Aceste metode sunt de ajutor, insa in multe situatii bacteriile se restabilesc in placa dentara cauzand un dezechilibru microbiologic astfel incat boala continua. Periodontita este des intalnita si distructiva. Avem sperante mari ca acest vaccin va imbunatati calitatea vietii a milioane de persoane”, a precizat specialistul, citat de Xinhua si Agerpres.

Oamenii de stiinta au anunta ca vor incepe sa testeze vaccinul pe oameni in anul 2018.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza