Vaccin antigripal insuficient. Medicii de familie vaccineaza cum pot

11/12/2017

Vaccin antigripal insuficient. Medicii de familie vaccineaza cum pot

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccin-antigripal-insuficient-medicii-de-familie-vaccineaza-cum-pot/

Vaccinul antigripal a inceput sa fie distribuit medicilor de familie, dar dozele sunt insuficiente. Doctorii sunt nevoiti sa faca din nou o selectie a pacientilor pe care sa-i imunizeze gratuit.

Pe ceilalti inscrisi pe lista, care nu fac parte din categoriile cu riscuri de imbolnavire, ii trimit sa-si cumpere singuri vaccinul.  

Cei care au peste 65 de ani, bolnavii cronici, copiii, gravidele si angajatii din sistemul sanitar ar trebui imunizati cu vaccinul cumparat de Ministerul Sanatatii.

“Am solicitat 100 de doze, fiind constienta ca n-o sa primesc cat am nevoie. Sigur ca necesarul era mult mai mare. Eu am pe lista mea cel putin 400 de cronici care sunt eligibili pentru vaccinare. Am primit 30. I-am anuntat, sigur, pe cei din grupele de risc si care vine primul primeste vaccin”, explica Sandra Alexiu, medic de familie, potrivit Stirilor TVR.

Si, desi pare incredibil, dar sunt medici care nu au primit nici macar o doza din prima transa distribuita de Ministerul Sanatatii DSP-urilor. Acestia atrag atentia ca vaccinarea trebuia inceputa deja.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii de familie din Braila vor primi gratuit masti chirurgicale

Cadre medicale infectate cu Covid-19 in fiecare judet din tara

In judetul Suceava si in Bucuresti sunt cele mai multe cazuri de infectie cu Covid-19

Daca medicul de familie indruma pacientul catre ambulatoriu, pe perioada starii de urgenta nu este necesar biletul de trimitere

SNMF face precizari despre birocratia si noua legislatie legata de procedura de eliberare a concediilor medicale