Vaccin antigripal 2019: Pintea – Nu putem sa facem comenzi in locul farmaciilor

28/01/2019
Vaccin antigripal 2019: Pintea – Nu putem sa facem comenzi in locul farmaciilor

Vaccin antigripal 2019: Pintea – Nu putem sa facem comenzi in locul farmaciilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccin-antigripal-2019-pintea-nu-putem-sa-facem-comenzi-in-locul-farmaciilor/

Ministrul Sorina Pintea spune ca potrivit datelor de la distribuitori, exista stocuri de vaccin antigripal in Romania si ca farmaciile trebuie sa se aprovizioneze.

“Ministerul Sanatatii va achizitiona un numar suplimentar de 25.000 de doze care vor fi distribuite saptamana viitoare DSP-urilor (n.r. – pentru persoanele la risc). (…) Vaccinurile (n.r. – pentru restul populatiei) pot fi achizitionate din farmaciile cu circuit deschis, la fel si antiviralele. (…) Farmaciile sunt societati comerciale care trebuie sa se aprovizioneze si cred ca nu este o surpriza ca in fiecare iarna avem gripa. (…) Nu putem sa facem comenzi in locul farmaciilor si nici in locul spitalelor” a declarat ministrul Sanatatii intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

Demnitarul a mai precizat ca a cerut date de la distribuitorii de vaccin, iar acestia au raspuns in scris Ministerului Sanatatii ca exista stocuri de antigripal.

“Am cerut date de la distribuitori – scris si din datele pe care distribuitorii le-au transmis exista (n.r. – vaccin). (…) Din datele pe care noi le-am solicitat la MS exista. (….) Avem 24.000 de doze pe stoc in acest moment”, a mai afirmat Pintea conform sursei citate.

De asemenea, Pintea a mai precizat ca fiecare medic care are parafa si certificat de libera practica poate sa prescrie medicamente antivirale.

“Exista medici care spun ca nu au competenta sa scrie aceste retete. Ba da, fiecare medic care are parafa si certificat de libera practica poate sa prescrie aceste antivirale”, a mai sustinut reprezentantul MS.

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: