Vaccin antigripal 2019: Pintea – Nu putem sa facem comenzi in locul farmaciilor

28/01/2019

Vaccin antigripal 2019: Pintea – Nu putem sa facem comenzi in locul farmaciilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccin-antigripal-2019-pintea-nu-putem-sa-facem-comenzi-in-locul-farmaciilor/

Ministrul Sorina Pintea spune ca potrivit datelor de la distribuitori, exista stocuri de vaccin antigripal in Romania si ca farmaciile trebuie sa se aprovizioneze.

“Ministerul Sanatatii va achizitiona un numar suplimentar de 25.000 de doze care vor fi distribuite saptamana viitoare DSP-urilor (n.r. – pentru persoanele la risc). (…) Vaccinurile (n.r. – pentru restul populatiei) pot fi achizitionate din farmaciile cu circuit deschis, la fel si antiviralele. (…) Farmaciile sunt societati comerciale care trebuie sa se aprovizioneze si cred ca nu este o surpriza ca in fiecare iarna avem gripa. (…) Nu putem sa facem comenzi in locul farmaciilor si nici in locul spitalelor” a declarat ministrul Sanatatii intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

Demnitarul a mai precizat ca a cerut date de la distribuitorii de vaccin, iar acestia au raspuns in scris Ministerului Sanatatii ca exista stocuri de antigripal.

“Am cerut date de la distribuitori – scris si din datele pe care distribuitorii le-au transmis exista (n.r. – vaccin). (…) Din datele pe care noi le-am solicitat la MS exista. (….) Avem 24.000 de doze pe stoc in acest moment”, a mai afirmat Pintea conform sursei citate.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

De asemenea, Pintea a mai precizat ca fiecare medic care are parafa si certificat de libera practica poate sa prescrie medicamente antivirale.

“Exista medici care spun ca nu au competenta sa scrie aceste retete. Ba da, fiecare medic care are parafa si certificat de libera practica poate sa prescrie aceste antivirale”, a mai sustinut reprezentantul MS.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Investigatie ampla a OMS impreuna cu cercetatorii din Wuhan privind originea noului coronavirus

L044L DCI: PROTOCOL TERAPEUTIC ÎN PSORIAZISUL VULGAR CRONIC ÎN PLĂCI ŞI PLACARDE SEVER PRIVIND UTILIZAREA AGENŢILOR BIOLOGICI

L043M PROTOCOL TERAPEUTIC ÎN POLIARTRITA REUMATOIDĂ PRIVIND UTILIZAREA AGENȚILOR BIOLOGICI: INFLIXIMABUM** (ORIGINAL ȘI BIOSIMILAR), ETANERCEPTUM** (ORIGINAL ȘI BIOSIMILAR), ADALIMUMABUM** (ORIGINAL ȘI BIOSIMILAR), GOLIMUMABUM**, CERTOLIZUMABUM**, RITUXIMABUM** (ORIGINAL ȘI BIOSIMILAR), TOCILIZUMABUM**, ABATACEPTUM** ȘI A REMISIVELOR SINTETICE ȚINTITE: BARICITINIB**, TOFACITINIB**

L042C DCI: SUNITINIBUM

L041M PROTOCOL TERAPEUTIC ÎN SPONDILITA ANCHILOZANTĂ PRIVIND UTILIZAREA AGENȚILOR BIOLOGICI: ADALIMUMABUM** (ORIGINAL ȘI BIOSIMILAR), CERTOLIZUMABUM**, ETANERCEPTUM** (ORIGINAL ȘI BIOSIMILAR), GOLIMUMABUM**, INFLIXIMABUM** (ORIGINAL ȘI BIOSIMILAR), SECUKINUMAB**