Vaccin anti-Covid sub forma de spray nazal, dezvoltat de o echipa de cercetatori finlandezi

10/03/2021

Vaccin anti-Covid sub forma de spray nazal, dezvoltat de o echipa de cercetatori finlandezi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccin-anti-covid-sub-forma-de-spray-nazal-dezvoltat-de-o-echipa-de-cercetatori-finlandezi/

Un vaccin impotriva COVID-19 sub forma de spray nazal, bazat pe tehnologia de transfer genic, poate fi adaptat cu usurinta contra noilor variante de coronavirus, a anuntat o echipa de cercetatori finlandezi, potrivit Xinhua si Agerpres.

Tehnologia de transfer genic utilizata a fost dezvoltata de grupul de cercetare al profesorului universitar Seppo Yla-Herttuala din Kuopio, Finlanda.

Aceeasi tehnologie a fost utilizata in mai multe studii clinice bazate pe terapia genica pentru tratarea cancerului si a bolilor cardiovasculare.

Profesorul Yla-Herttuala a declarat pentru Xinhua ca unele state au abordat cercetatorii cu idei de finantare care ar putea asigura optiuni de prima utilizare.

“Desi pentru Uniunea Europeana (UE) este necesara acceptarea de catre Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA), produsul ar putea fi autorizat in mod independent pentru utilizare in afara UE, inainte de autorizarea EMA”, a declarat Yla-Herttuala potrivit surselor citate.

Rezultatele preliminare demonstreaza ca vaccinul a avut rezultate bune in studiile pe animale, iar testele clinice pe subiecti umani vor incepe in cateva luni.

Vaccinul finlandez sub forma de spray nazal ia deja in considerare variantele de virus descoperite initial in Africa de Sud, Brazilia si Marea Britanie.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin coronavirus, vaccin anti-covid nazal

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: