Vaccin anti-cancer realizat de cercetatorii italieni

12/08/2022
Vaccin anti-cancer realizat de cercetatorii italieni

Vaccin anti-cancer realizat de cercetatorii italieni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccin-anti-cancer-realizat-de-cercetatorii-italieni/

Un grup de oameni de stiinta italieni a descoperit un vaccin anti-cancer capabil sa declanseze raspunsuri ale sistemului imunitar la tumori si care poate creste eficacitatea medicamentelor utilizate in imunoterapie, informeaza ANSA.

Descoperirea a fost realizata de cercetatorii in domeniul mecanismelor imuno-regulatoare de la Armenise-Harvard din cadrul Institutului Italian de Medicina Genomica (IIGM), scrie si Agerpres.

Potrivit cercetatorilor, vaccinul foloseste un virus ca un cal troian, instruind sistemul imunitar sa recunoasca celulele canceroase.

Echipa de cercetare are sediul la Fundatia de Oncologie IRCCS din Piemont, la Candiolo, in apropiere de Torino.

Cercetarea a fost realizata in colaborare cu compania italiano-elvetiana de biotehnologie Nouscom si a fost publicata intr-o lucrare in jurnalul Science Translational Medicine.

Vaccinul s-a dovedit eficient, in asociere cu un medicament utilizat in imunoterapie, in cazul a 12 pacienti cu un subtip de cancer de colon in faza metastatica.

“Consider ca tehnica de realizare a acestor vaccinuri a fost dovedita in mod clar si ca datele obtinute in primele studii clinice sunt foarte promitatoare. Exista acum o posibilitate concreta de a crea noi vaccinuri care vor fi eficiente impotriva multor alte tipuri de cancer “, a declarat sefa de laborator de la Armenise-Harvard, Luigia Pace, potrivit surselor citate.

Etichete: vaccin anti-cancer, vaccin cancer, preventie cancer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: