Stiri medicale

Vacanta de vara poate agrava astmul la copii

Data ultimei actualizari: 31/07/2013

Vacanta de vara poate agrava astmul la copiiVacanta de vara poate insemna pentru copiii cu astm si o “vacanta” a controlului astmului. Lipsa unei atentii sporite pe timpul verii, dar si expunerea la factori de risc pot cauza ca in luna septembrie, odata cu intoarcerea copiilor la scoala, sa  creasca riscul crizelor de astm.

Evitarea factorilor care pot declansa sau agrava astmul la copii

Medicii trebuie sa atentioneze parintii asupra importantei controlului astmului pe timpul verii.

 Acestia trebuie sa evite sa mearga in vacanta in locuri in care pot sa-si expuna copiii la factori care agraveaza starea pacientului cu astm.

Astmul copilului poate sa se agraveze in cazul expunerii la aeroalergene precum praf, polen, epiteliile de animale. In acelasi timp, alergenele alimentare pot determina declansarea astmului la copii. Pentru a va informa care sunt factorii care declanseaza astmul sau agraveaza starea pacientului cu astm cititi si https://www.formaremedicala.ro/factorii-de-risc-in-declansarea-astmului/.

Afectiunile care pot agrava starea copilului cu astm

Expunerea la diferiti virusi sau racelile din timpul verii pot cauza agravarea starii pacientului cu astm.

In acest caz, copilul trebuie sa fie consultat de un medic pentru ca o simpla raceala sa nu determina agravarea astmului la copii.

Administrarea corecta a tratamentului pe timpul verii

Avand in vedere ca o mare parte dintre copii pleaca in vacanta cu familia, in excursii sau in tabere, este foarte important ca acestia sa nu uite acasa dispozitivele inhalatorii.

Riscul unui tratament incorect apare si pentru ca multi copii sunt nesupravegheati de parinti in excursii si tabere, acestia neputand sa controleze utilizarea corecta a medicatiei inhalatorii.

 Masuri pentru a preveni agravarea astmului toamna

Medicii trebuie sa le comunice parintilor riscurile la care isi expun copiii in cazul nerespectarii tratamentului impotriva astmului si sa ii informeze cu privire la factorii de risc.

Chiar si in vacanta de vara, astmul trebuie sa fie controlat prin supravegherea atenta de catre parinti a tratamentului. In acelasi timp, este foarte importanta alegerea locurilor de petrecere a vacantei  avand in vedere posibila expunere la factorii de risc in astm.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.