Urmeaza sa fie publicat Catalogul National al Preturilor la Medicamentele de Uz Uman

26/04/2016

Urmeaza sa fie publicat Catalogul National al Preturilor la Medicamentele de Uz Uman

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/urmeaza-sa-fie-publicat-catalogul-national-al-preturilor-la-medicamentele-de-uz-uman/

medicamente-NOUIn aceasta saptamana va fi publicat noul Catalog National al Preturilor la Medicamentele de Uz Uman (CANAMED), conform Ministrului Sanatatii.

Invitat in Camera Deputatilor la dezbaterea cu tema “accesibilitatea pacientului cu cancer la diagnostic si tratament in Romania”, Ministrul Patriciu Achimas Cadariu  a afirmat ca programul de oncologie este departe de a fi perfect.

“Da, intr-adevar, sunt deficiente in functionarea programului de oncologie, este departe de a fi perfect si imi insusesc observatiile dumneavoastra si tocmai de astazi avem un nou presedinte interimar la CNAS. Astazi ne-am intalnit pentru a pune la punct primele idei si ne intalnim constant in zilele care urmeaza pentru a lamuri aceste aspecte. Medicamentul Tamoxifen este la Unifarm si saptamana aceasta va fi publicat si CANAMED-ul. (…) De saptamana aceasta, problema Tamoxifenului va fi rezolvata, dar asta nu inseamna ca nu vor aparea noi probleme”, a afirmat Patriciu Achimas-Cadariu, conform Agerpres.

La Ora Guvernului, ministrul a vorbit si de despre problemele din domeniul radioterapiei.

“Lucrurile nu progreseaza deloc si de aceea la ultima videoconferinta cu reprezentantii Bancii Mondiale am participat personal si am spus ca voi urmari modul in care verifica fiecare buncar in parte, fiindca sunt multe solicitari de care nici nu se stia. A fost o suprapunere de comisii, a fost o comisie initiala care platea consultanta, apoi a fost o comisie de la Agentia Europeana Atomica de la Viena. In final, trebuie sa putem acoperi mai multe regiuni ale tarii fara a concentra”, a mai explicat ministrul, conform Agerpres.

Potrivit demnitarului, anumite tipuri de cancer, cum ar fi cel de col uterin, care sunt rezolvate in tarile din Europa de Vest, reprezinta inca mari probleme in Romania.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: