UPU de la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava are nevoie de inca opt medici

21/02/2022
UPU de la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava are nevoie de inca opt medici

UPU de la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava are nevoie de inca opt medici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/upu-de-la-spitalul-judetean-de-urgenta-sju-suceava-are-nevoie-de-inca-opt-medici/

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Suceava are deficit de medici la Unitatea de Primire Urgente. Unitatea medicala are nevoie de inca opt doctori pentru a ocupa toate cele 18 posturi din organigrama, relateaza Agerpres.

Potrivit prefectului Alexandru Moldovan, evaluarea necesarului de medici de urgenta a fost facuta saptamana trecuta, cand seful UPU, dr Liviu Cirlan, l-a informat ca sunt ocupate doar 10 dintre cele 18 posturi de la UPU, in conditiile in care aici se inregistreaza o medie zilnica de 250 – 270 cazuri si tendinta este de crestere a numarului de prezentari.

Avand in vedere faptul ca medicii urgentisti asigura echipa de resuscitare a SJU, medicul sef UPU a precizat ca mizeaza pe implicarea directa a medicilor urgentisti de la celelalte spitale din judet.

Totodata, este necesara mentinerea operationalizarii ambulantei SMURD de transport victime multiple (TIM) din dotarea ISU Suceava.

Potrivit sursei citate, in conditiile in care operationalizarea la program 24 ore/zi, 7 zile/saptamana a autosanitarei SMURD TIM este imperios necesara, prefectul de Suceava, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Suceava, a solicitat sa i se comunice, pana pe 21 februarie, datele de contact ale medicilor urgentisti care vor fi desemnati pentru a efectua un numar minim de garzi pe luna, astfel incat ambulanta SMURD TIM sa fie operationala non-stop.

Etichete: upu suceava, posturi medici suceava, spitalul judetean suceava

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: