Universitatea Oxford: Studiu privind eficienta unei combinatii de doua doze de vaccinuri diferite

04/02/2021

Universitatea Oxford: Studiu privind eficienta unei combinatii de doua doze de vaccinuri diferite

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/universitatea-oxford-studiu-privind-eficienta-unei-combinatii-de-doua-doze-de-vaccinuri-diferite/

Universitatea Oxford a anuntat ca lanseaza un studiu pentru a stabili daca o combinatie de doua doze de vaccinuri diferite la acelasi pacient ramane eficienta pentru a proteja populatia impotriva coronavirusului, transmite AFP.

“Daca aratam ca aceste vaccinuri pot fi utilizate in mod interschimbabil, va creste considerabil flexibilitatea distribuirii lor”, a subliniat profesorul Matthew Snape, cercetator la Oxford, citat si de Agerpres.

Acest studiu, prezentat ca o premiera mondiala, va implica 820 de voluntari in varsta de peste 50 de ani si se va concentra pe combinarea celor doua vaccinuri utilizate in prezent pe teritoriul britanic, cel al aliantei Pfizer/BioNTech si cel de la AstraZeneca/Oxford.

De asemenea, se va evalua si eficienta protectiei in functie de distanta dintre cele doua injectii, testand un interval de patru saptamani, apropiat de cel recomandat initial, si un interval de 12 saptamani retinut de autoritatile britanice pentru a vaccina mai multe persoane.

Un oficial englez din domeniul sanatatii a subliniat interesul de a dispune de date care sa sprijine un program de vaccinare mai suplu, in special din cauza constrangerile legate de oferta.

Etichete: eficienta vaccinuri anti-covid, vaccinuri anti-covid combinate, studiu eficienta vaccinuri

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Secretar de stat MS: Nu vom mai avea spitale Covid si spitale non-Covid

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare