Universitatea Oxford: Studiu privind eficienta unei combinatii de doua doze de vaccinuri diferite

04/02/2021

Universitatea Oxford: Studiu privind eficienta unei combinatii de doua doze de vaccinuri diferite

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/universitatea-oxford-studiu-privind-eficienta-unei-combinatii-de-doua-doze-de-vaccinuri-diferite/

Universitatea Oxford a anuntat ca lanseaza un studiu pentru a stabili daca o combinatie de doua doze de vaccinuri diferite la acelasi pacient ramane eficienta pentru a proteja populatia impotriva coronavirusului, transmite AFP.

“Daca aratam ca aceste vaccinuri pot fi utilizate in mod interschimbabil, va creste considerabil flexibilitatea distribuirii lor”, a subliniat profesorul Matthew Snape, cercetator la Oxford, citat si de Agerpres.

Continut educational:

Acest studiu, prezentat ca o premiera mondiala, va implica 820 de voluntari in varsta de peste 50 de ani si se va concentra pe combinarea celor doua vaccinuri utilizate in prezent pe teritoriul britanic, cel al aliantei Pfizer/BioNTech si cel de la AstraZeneca/Oxford.

De asemenea, se va evalua si eficienta protectiei in functie de distanta dintre cele doua injectii, testand un interval de patru saptamani, apropiat de cel recomandat initial, si un interval de 12 saptamani retinut de autoritatile britanice pentru a vaccina mai multe persoane.

Un oficial englez din domeniul sanatatii a subliniat interesul de a dispune de date care sa sprijine un program de vaccinare mai suplu, in special din cauza constrangerile legate de oferta.

Etichete: eficienta vaccinuri anti-covid, vaccinuri anti-covid combinate, studiu eficienta vaccinuri

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CNAS: Proiectul noului Contract-cadru, in dezbatere publica

OMS: Va fi prematur si nerealist sa credem ca vom termina cu acest virus pana la sfarsitul anului

Sanitas: Daca sindicatele nu sunt primite la masa negocierilor, atunci oamenii se vor revolta in mod spontan si va fi haos

Numarul persoanelor vaccinate anti-Covid din Romania a trecut de 1.000.000

Estimarile arata ca vaccinurile anti-Covid ofera o protectie de cel putin un an