Universitatea Oxford si AstraZeneca testeaza un vaccin impotriva variantei sud-africane

28/06/2021

Universitatea Oxford si AstraZeneca testeaza un vaccin impotriva variantei sud-africane

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/universitatea-oxford-si-astrazeneca-testeaza-un-vaccin-impotriva-variantei-sud-africane/

Universitatea Oxford a anuntat ca a inceput sa testeze un vaccin creat alaturi de AstraZeneca impotriva variantei beta (sud-africane) a coronavirusului, in cadrul unui test clinic conceput pentru a-i evalua eficienta, transmite AFP.

Conform unui comunicat dat publicitatii de Universitatea Oxford, aproximativ 2.250 de voluntari au fost recrutati din Regatul Unit, Africa de Sud, Brazilia si Polonia pentru a participa la fazele II si III ale testelor clinice pe voluntari umani, relateaza si Agerpres.

Vaccinul candidat foloseste aceeasi tehnologie a vectorului viral (un adenovirus) ca si vaccinul produs de AstraZeneca, aflat deja pe piata.

“Testarea dozelor de rapel a vaccinurilor existente si a vaccinurilor impotriva noilor variante este importanta pentru a ne asigura ca suntem cat mai bine pregatiti in fata pandemiei, in cazul in care utilizarea lor este necesara”, a comentat profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group, potrivit surselor citate.

Rezultatele provizorii ale acestor teste clinice sunt asteptate in cursul acestui an si vor fi transmise autoritatilor de reglementare pentru o evaluare in procedura accelerata a noilor vaccinuri.

Etichete: vaccin anti-covid, varianta beta coronavirus, varianta sud-africana coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Cate doze de vaccin anti-Covid a vandut si a donat Romania?

Daniel Coriu: Hepatitele reprezinta o amenintare grava la adresa sanatatii publice

Crestere de cinci ori a numarului de cazuri cu varianta Delta in ultimele saptamani

Decizia privind cea de-a treia doza de vaccin anti-Covid, asteptata in septembrie

Invitatie: Cadrele medicale sa se pronunte asupra testarii obligatorii