Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti si-a deschis portile pentru a-si primi studentii

02/10/2012

Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti si-a deschis portile pentru a-si primi studentii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/universitatea-de-medicina-si-farmacie-%e2%80%9ecarol-davila-din-bucuresti-si-a-deschis-portile-pentru-a-si-primi-studentii/

La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti a avut loc astazi, 1 octombrie 2012, festivitatea de deschidere a noului an universitar care a coincis, anul acesta, cu sarbatorirea a 155 de ani de la infiintarea Universitatii U.M.F. “Carol Davila”.

Festivitatea de deschidere a debutat cu discursul rectorului universitatii, Acad. Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu, care le-a urat bun venit si felicitari atat bobocilor, cat si studentilor mai vechi, asigurandu-i ca studiaza la cea mai buna facultate de profil din tara: „U.M. F. Carol Davila este cea mai prestigioasa universitate din Romania, o universitate cu traditie, performanta stiintifica si academica, formata dintr-un corp academic profesionist care le ofera stundentilor suportul necesar pentru dezvoltarea medicala.”

Totodata, rectorul Ioanel Sinescu sustine ca obiectivul major al U.M.F. „Carol Davila” este „formarea elitelor, a studentilor, pentru a deveni medici performanti. Am  convingerea ca sistemul academic este garantia dezvoltarii si a progresului prin cresterea angajamentului profesional si didactic. Munca staruitoare a intregii comunitati universitare va putea mentine prestigiul universitatii U.M.F. Carol Davila la standardele pe care aceasta le-a dezvoltat pe parcursul celor 155 de ani de existenta academica.”

Prezent la festivitatea de deschidere, Dr. Sorin Oprescu, primarul Capitalei, absolvent la randul lui al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carola Davila”, le-a urat bun venit studentilor si i-a indemnat pe acestia sa se bucure de tot ceea ce inseamna demnitatea meseriei de medic: „Neamul nostru are nevoie de doctori care sa ii tina sanatosi si sa ii intareasca pe oameni. Atat corpul profesoral, studentii cat si medicii pe care aceasta universitate i-a produs au reusit sa faca in asa fel incat U.M.F. Carol Davila sa fie o universitate de prestigiu.”

Toate personalitatile prezente la eveniment au tinut sa-i felicite pe studenti atat pentru alegerea facuta, precum si  pentru rezultatele exceptionale obtinute la examenul de admitere.

La festivitatea de deschidere s-au adresat studentilor, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Acad. Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu, presedintele Senatului Universitatii, Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, fostii rectori ai U.M.F. “Carol Davila”, Prof. Univ. Dr. Florian Popa, Prof. Dr. Leonida Gherasim si Prof. Dr. Ludovic Paun cat si Decanul Facultatii de Medicina Generala, Prof. Univ. Dr. Doina Plesca.

In cadul activitatilor de deschidere ale anului universitar s-a desfasurat  si decernarea titlului de „Doctor Honoris Causa” profesorului A. M. Rokitansky, seful Departamentului de chirurgie pediatricǎ de la Donauspital din Viena.

De asemenea, in cadrul manifestarii, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” a subliniat ca „U.M.F Carol Davila s-a bucurat de onoarea de a avea programata in ziua deschiderii anului universitar 2012-2013, prezenta unei personalitati deosebite din lumea medicala din Europa si de pretutindeni, profesorul de chirurgie pediatrica, A. M. Rokitansky, care a fost acceptat cu deosebita cinste de Senatul Universitar pentru a i se acorda diploma „Doctor Honoris Causa.” La ceremonie, laudatio a fost rostit de presedintentele Senatului Universitatii, Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel.

Ca urmare a acestei distinctii, profesorul A. M. Rokitansky a intrat in comunitatea academica a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Evenimentul s-a desfasurat la Rectoratul U.M.F. “Carol Davila” in prezenta conduceruii universitatii si a reprezentantilor Ambasadei Austriei.

 

Divizia de PR&COMUNICARE

Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”

Telefon: 031.418.04.08
Mobil: 0752.231.573
Email: presa[]umfcaroldavila.ro
Web: www.umf.ro

Autor: UMF Carol Davila

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: