UNIFARM solicita deblocarea de urgenta a stocului de echipamente si materiale sanitare

14/10/2021

UNIFARM solicita deblocarea de urgenta a stocului de echipamente si materiale sanitare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/unifarm-solicita-deblocarea-de-urgenta-a-stocului-de-echipamente/

Conducerea interimara a UNIFARM SA, numita la 30 iulie a.c., formata din profesionisti din domeniile redresarii si restructurarii, economico-financiar, juridic, medical si management, cere de urgenta modificari legislative pentru deblocarea operationala a companiei si punerea urgenta in utilizare a stocului UNIFARM, in valoare de 650 de milioane de lei, achizitionat in vederea combaterii pandemiei COVID-19, in care se regasesc, printre altele, 310 ventilatoare, 80 de ventilatoare mobile, 27 de milioane de masti, ochelari si combinezoane de protectie, dezinfectanti si alte materiale sanitare si dispozitive medicale, transmite UNIFARM , joi, intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, achizitionarea stocului pentru combaterea pandemiei COVID-19 a fost realizata in mod exceptional, in conditiile unei piete extrem de volatile, in perioada starii de urgenta din anul 2020, cu o finantare calificata eronat la acel moment drept credit comercial, iar evolutia ulterioara a preturilor a cauzat nevandabilitatea si blocarea acestui stoc din cauza calificarii gresite a operatiunii de finantare a achizitiei.

“Deblocarea de urgenta a acestui stoc pentru care Statul Roman a cheltuit sume impresionante de bani este impusa de evolutia negativa a pandemiei si de necesitatea ca autoritatile sa nu cheltuiasca noi resurse financiare pentru achizitionarea altor produse identice.”, scrie in comunicatul citat.

Conducerea UNIFARM a initiat in urgenta discutii concrete cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne cu care a agreat de principiu cedarea stocurilor detinute de UNIFARM necesare combaterii pandemiei COVID-19 catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

“In vederea concretizarii urgente a solutiei propuse, in actualul context politic, este necesara aprobarea in regim de urgenta, cu amendamente, a OUG nr. 29/2020, astfel incat materialele si echipamentele sa ajunga imediat in sistemul sanitar. “, mai precizeaza UNIFARM.

Conform informarii de presa, situatia a fost expusa, in cadrul mai multor audiente si corespondente, factorilor care pot contribui la adoptarea unei solutii: Ministerul Sanatatii, Primul-ministru, Comisia pentru sanatate publica a Senatului, Consiliul Concurentei, Ministerul Finantelor, Trezoreria, ANAF, IGSU si DSU.

Conducerea interimara a companiei solicita din partea tuturor institutiilor implicate o mobilizare urgenta si coerenta pentru ca stocul UNIFARM de echipamente si materiale necesare combaterii pandemiei COVID-19 sa ajunga in sistemul sanitar cat mai repede.

Etichete: UNIFARM, stoc materiale sanitare, stoc echipamente sanitare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: