UNICEF: Pandemia a agravat problemele de sanatate mintala ale copiilor si adolescentilor

05/10/2021
UNICEF: Pandemia a agravat problemele de sanatate mintala ale copiilor si adolescentilor

UNICEF: Pandemia a agravat problemele de sanatate mintala ale copiilor si adolescentilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/unicef-pandemia-a-agravat-problemele-de-sanatate-mintala-ale-copiilor-si-adolescentilor/

UNICEF avertizeaza intr-un raport ca pandemia de Covid-19 a agravat si mai mult problemele de sanatate mintala ale copiilor si adolescentilor pe plan global, domeniu care necesita o alocare de fonduri suplimentare, relateaza AFP.

”Consecintele pandemiei sunt considerabile si este vorba doar despre partea vizibila a aisbergului. Si inainte de aparitia acesteia, mult prea multi copii care sufereau de probleme de sanatate mintala nu primeau ingrijiri de specialitate”, a spus directorul general al UNICEF, Henrietta Fiore, intr-un comunicat citat si Agerpres.

UNICEF a publicat marti un raport despre sanatatea mintala a copiilor pe plan global, cu prilejul unei conferinte internationale despre sanatate mintala organizata la Paris si intitulata ”Mind Our Rights, Now!”.

La nivel mondial, mai mult de un adolescent din sapte cu varste cuprinse intre 10 si 19 ani traieste cu o tulburare mintala diagnosticata si aproape 46.000 de adolescenti se sinucid in fiecare an, ceea ce constituie una dintre principalele cinci cauze de deces pentru aceasta categorie de varsta, potrivit UNICEF.

Potrivit raportului insa,’doar circa 2% din bugetele publice alocate sanatatii sunt destinate domeniului sanatatii mintale pe plan global, mai relateaza sursele citate.

Conform UNICEF, situatia a fost agravata de pandemia de COVID-19 si de restrictiile impuse pentru combaterea acesteia.

”Cel putin un copil din sapte pe plan global a fost in mod direct afectat de restrictiile de tip lockdown, iar educatia a peste 1,6 miliarde de copii a fost influentata negativ. Perturbarea activitatilor cotidiene, a educatiei, a activitatilor recreative, precum si preocuparile legate de veniturile si sanatatea familiei au generat in randul multor tineri un sentiment de teama, de furie si de ingrijorare privind viitorul”, a mai subliniat organizatia.

In raportul sau, UNICEF a facut apel la alocarea de urgenta a unor fonduri pentru sanatatea mintala a copiilor si adolescentilor’, subliniind ca “sanatatea mintala face parte integranta din sanatatea fizica”.

Etichete: sanatate mintala copii si adolescenti, probleme de sanatate mintala copii, efecte pandemie sanatate mintala, unicef

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: