Ungureanu: Nu este normal ca in spitale sa opereze medici fara contract, pe parafa altora

25/08/2022
Ungureanu: Nu este normal ca in spitale sa opereze medici fara contract, pe parafa altora

Ungureanu: Nu este normal ca in spitale sa opereze medici fara contract, pe parafa altora

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ungureanu-nu-este-normal-ca-in-spitale-sa-opereze-medici-fara-contract-pe-parafa-altora/

Deputatul Emanuel Ungureanu acuza ca in spitale exista medici care opereaza pe parafa altora, fara sa aiba contract cu unitatile sanitare respective. El a afirmat ca a depus un memoriu la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

“Am depus un memoriu la doamna procuror general Scutea cu privire la un fenomen din spitalele romanesti pe care il studiez de sase ani, de cand sunt deputat si membru al Comisiei de sanatate. Exista o practica in spitalele romanesti, extrem de nociva, cu consecinte dramatice pentru bolnavii din aceasta tara. Exista medici care opereaza in spitale fara sa aiba contract cu acele spitale, pe parafa altor medici. Exista un lung sir de suspiciuni, de cazuri de malpraxis, un lung sir de fraude care s-au putut produce din cauza acestui fenomen necontrolat”, a afirmat deputatul, intr-o transmisie live, citat si de Agerpres.

El a mentionat ca a facut mai multe sesizari la Corpul de control al Ministerului Sanatatii si exista cateva rapoarte care “confirma” spusele sale.

“Din pacate, procurorii – ori din rea-credinta, ori din lene, ori din nestiinta – au clasat aceste plangeri pe care le-am facut in mod repetat impotriva unor medici care opereaza ilegal in spitale din tara noastra, neavand contract cu acel spital, neavand specializarea sa faca anumite manopere, folosindu-se de haosul din spitale, de modul in care inteleg unii sefi de sectie sa fie stapani”, a sustinut deputatul USR.

Potrivit demnitarului, memoriul se refera la un spital in care au existat astfel de situatii. El a afirmat ca persoanele care opereaza trebuie sa aiba autorizatie in acest sens, iar pacientii nu trebuie sa se gaseasca in situatii in care se bazeaza pe faptul ca vor fi operati de un anumit cadru medical, dar acest lucru nu se intampla in realitate.

Etichete: operatii spitale, medici care opereaza, emanuel ungureanu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: