Ungureanu: Informatii despre alt centru unde s-ar fi refolosit dispozitive cardiace

27/02/2023
Ungureanu: Informatii despre alt centru unde s-ar fi refolosit dispozitive cardiace

Ungureanu: Informatii despre alt centru unde s-ar fi refolosit dispozitive cardiace

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ungureanu-informatii-despre-alt-centru-universitar-unde-s-ar-fi-refolosit-dispozitive-cardiace/

Deputatul Emanuel Ungureanu spune are informatii despre un alt centru universitar din Romania unde s-ar fi refolosit dispozitive cardiace pe parcursul ultimilor 14 ani. El a precizat ca va prezenta un document in acest sens.

“Maine voi veni intr-o noua conferinta de presa cu un document care arata ca intr-un alt centru universitar din tara asta s-au montat dispozitive, stimulatoare cardiace de la mort timp de 14 ani. Document pe care o sa vi-l arat maine. Atentie! 14 ani, nu 4. Document cat se poate de clar, cu persoane responsabile, pe care saptamana viitoare le voi deferi Parchetului”, a declarat deputatul, potrivit Agerpres.

El a invocat documente din care reiese ca Directia de Sanatate Publica Iasi, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Iasi si Casa Nationala de Asigurari ar fi fost informate inca din anul 2018 despre faptul ca la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi se refolosesc dispozitive medicale.

In cazul medicului cardiolog din Iasi, acuzat ca refolosea stimulatoare si defibrilatoare cardiace luate de la persoane decedate, Ministerul Sanatatii a transmis ca legislatia in vigoare interzice in mod explicit reutilizarea dispozitivelor si materialelor de unica folosinta.

Etichete: dispozitive cardiace, stimulatoare cardiace, emanuel ungureanu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: