Ungaria ofera vaccinuri Ucrainei pentre prevenirea extinderii epidemiei de rujeola din Romania

15/02/2017

Ungaria ofera vaccinuri Ucrainei pentre prevenirea extinderii epidemiei de rujeola din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ungaria-ofera-vaccinuri-ucrainei-pentre-prevenirea-extinderii-epidemiei-de-rujeola-din-romania/

VACCIN

Ungaria s-a oferit sa puna la dispozitie 20.000 de vaccinuri antirujeolice pentru regiunea Transcarpatia din vestul Ucrainei, intr-un efort de prevenire a extinderii focarelor de rujeola din Romania, a anuntat un oficial al guvernului de la Budapesta, citat de MTI.

Oficiali medicaliĀ  magiari vor discuta in zilele urmatoare cu autoritatile ucrainene competente despre livrarea acestor vaccinuri, a declarat luni Istvan Grezsa, comisar guvernamental pentru coordonarea dezvoltarii intre estul Ungariei si vestul Ucrainei.

Anul trecut, Ungaria a fost de acord sa furnizeze vaccinuri pediatrice in Transcarpatia, regiune care se confrunta cu un deficit de astfel de mijloace de imunizare, a mai mentionat Grezsa conform Agerpres.

In 2017, Ungaria va cheltui mai mult de 480 milioane de forinti (1,6 milioane de euro) pentru furnizarea de vaccinuri in Transcarpatia, a mai precizat oficialul de la Budapesta.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: