Unele grupuri de persoane din Germania ar putea fi vaccinate la inceputul anului viitor impotriva Covid-19

20/08/2020
Unele grupuri de persoane din Germania ar putea fi vaccinate la inceputul anului viitor impotriva Covid-19

Unele grupuri de persoane din Germania ar putea fi vaccinate la inceputul anului viitor impotriva Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/unele-grupuri-de-persoane-din-germania-ar-putea-fi-vaccinate-la-inceputul-anului-viitor-impotriva-covid-19/

Seful Institutului federal pentru vaccinuri si biomedicina din Germania a precizat ca unele grupuri de persoane care traiesc in Germania ar putea fi vaccinate la inceputul anului viitor impotriva COVID-19, relateaza Reuters.

Companii farmaceutice din intreaga lume efectueaza studii clinice avansate, fiecare cu zeci de mii de participanti, iar unele dintre ele se asteapta sa afle pana la sfarsitul anului daca vaccinurile lor impotriva COVID-19 sunt eficiente si sigure, scrie si Agerpres.

Klaus Cichutek, seful Institutului Paul Ehrlich (PEI) din Germania, a declarat pentru grupul de presa Funke ca datele din faza I si II de testare au aratat ca unele vaccinuri au declansat un raspuns imun impotriva coronavirusului.

Daca datele din faza III de testare demonstreaza ca vaccinurile sunt eficiente si sigure, primele vaccinuri ar putea fi aprobate la inceputul anului, eventual cu conditii incluse. Pe baza asigurarilor producatorilor, primele doze pentru persoanele din Germania vor fi disponibile la acel moment, in concordanta cu prioritatile stabilite de Comitetul permanent pentru vaccinare “, a declarat el, potrivit surselor citate, referindu-se la grupul care formuleaza recomandari pentru utilizarea vaccinurilor autorizate in Germania.

Pana in prezent, peste 22 de milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus la nivel mondial,.
Mai multe companii farmaceutice, intre care Moderna, AstraZeneca si Pfizer, afirma ca se asteapta sa produca fiecare peste un miliard de doze de vaccin anul viitor.

De asemenea, firma germana de biotehnologie CureVac nu a exclus un proces rapid de aprobare pentru potentialul sau vaccin si se asteapta ca acesta sa ajunga pe piata pana la jumatatea anului 2021.

Etichete: vaccinuri covid, vaccin anti-covid, vaccinare impotriva coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: