Unde castiga cel mai bine medicii de familie

08/01/2014

Unde castiga cel mai bine medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/unde-castiga-cel-mai-bine-medicii-de-familie/

Romania recunoaste titlurile oficiale de calificare ca medic specialist eliberate in afara granitelor UEMedicii de familie din Marea Britanie fac parte din seria celor mai bine platiti medici de familie din Europa. Astfel ca un medic de familie din aceasta tara castiga in medie pe an 100.000 de lire. Odata cu marirea veniturilor, medicii de familie se bucura de un alt avantaj, scaderea numarului de consultatii, conform thetelegraph.co.uk.

Cinci consultatii pe an la medicul de familie

In medie, un pacient ajunge la medicul de familie de cinci ori pe an, fata de media de 10 ori din Germania.

Numarul de consultatii realizate de medicul de familie din Marea Britanie este mai mic decat cel din tari precum Cehia, Rusia, Slovacia, Estonia sau Polonia.

In acelasi timp, studiul a aratat ca medicii de familie ajung sa castige mai mult decat medicii specialisti din spitale.

Autoritatile din Marea Britanie considera justficat salariul ridicat al unui medic de familie, argumentand ca acestia sunt principalii actori in preventia afectiunilor

Asistentii medicali – o treime din venitul unui medic de familie

Cu un venit de 30.000 de lire pe an, o asistenta medicala ajunge sa castige aproximativ o treime din venitul unui medic de familie.

In tari precum Germania, Australia sau Statele Unite, o asistenta medicala ajunge sa castige cu 20% mai mult decat salariul mediu din statul respectiv.

Situatia asistentilor medicali nu este vazuta pozitiv in acest sens in Marea Britanie.

Dr. Peter Carter, secretar general la Royal College of Nursing, considera ca este nevoie sa se aprecieze mult mai mult rolul asistentilor medicali care au un rol important in serviciile medicale vitale.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: