Un virus din Orientul Mijlociu pune in garda autoritatile mondiale de sanatate publica

08/06/2015

Un virus din Orientul Mijlociu pune in garda autoritatile mondiale de sanatate publica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-virus-din-orientul-mijlociu-pune-in-garda-autoritatile-mondiale-de-sanatate-publica/

virusUn virus din cauza caruia cinci persoane au decedat in mai putin de o luna in Coreea de Sud, alerteaza organismele de sanatate publica de la nivel international.

Primul caz de imbolnavire aici cu coronavirusul MERS (Middle Eastern Respiratory Syndrome), s-a inregistrat la 20 mai la o persoana care venea din Orientul Mijlociu.

Posibilitatea raspandirii acestui virus, contra caruia nu exista niciun vaccin sau tratament genereaza ingrijorare in Coreea de Sud unde duminica, 7 iunie, s-a inregistrat al cincilea deces.

Agentiile AFP si Reuters transmit ca in prezent numarul celor contaminati a ajuns la 64, cu 14 mai mult decat la precedentul bilant.

Noile cazuri de imbolnavire s-au inregistrat intre cele peste 2.300 de persoane aflate deja in carantina, a precizat Ministerul Sanatatii de la Seul, care a asigurat ca duce o ampla campanie pentru a controla propagarea acestei epidemii.

“Cetatenii nu trebuie sa reactioneze intr-o maniera exagerata si trebuie sa coopereze strans (cu autoritatile) pentru a minimiza impactul asupra economiei’, a a declarat vicepremierul Choi Kyung Hwan.

In Coreea de Sud au fost inchise 1.300 de scoli, au fost anulate mai multe evenimente publice si concursuri sportive.

De asemenea, peste 20.000 de straini au renuntat la calatoria pe care intentionau sa o efectueze in aceasta tara asiatica, relateaza si Agerpres.

Din 2012 si pana in prezent si in Arabia Saudita peste 950 de persoane au fost infectate cu coronavirusul MERS

Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca la nivel mondial au fost confirmate 1.179 de cazuri de imbolnavire.

Dintre acestea, peste 440 s-au soldat cu decesul celor infectati.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: