Un vaccin impotriva HIV bazat pe tehnologia ARNm a aratat rezultate promitatoare

13/12/2021
Un vaccin impotriva HIV bazat pe tehnologia ARNm a aratat rezultate promitatoare

Un vaccin impotriva HIV bazat pe tehnologia ARNm a aratat rezultate promitatoare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-vaccin-impotriva-hiv-bazat-pe-tehnologia-arnm-a-aratat-rezultate-promitatoare/

Un studiu referitor la un vaccin experimental impotriva HIV care utilizeaza tehnologia ARNm, la fel ca in cazul vaccinurilor anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech si Moderna, a aratat rezultate promitatoare in urma unor teste realizate pe animale, informeaza UPI.

“In pofida a aproape patru decenii de eforturi din partea comunitatii de cercetare la nivel mondial, un vaccin eficient pentru prevenirea HIV ramane un obiectiv evaziv. Acest vaccin experimental mARN combina mai multe caracteristici ce pot depasi deficientele altor vaccinuri experimentale HIV si reprezinta astfel o abordare promitatoare “, a declarat dr. Anthony Fauci,coautor al studiului si seful Institutul National pentru Alergii si Boli Infectioase (NIAID) din SUA, unde a fost efectuat noul studiu, relateaza si Agerpres.

De asemenea, un alt expert in boli infectioase care nu a participat la cercetare s-a aratat la fel de optimist. “
Aceste rezultate sunt promitatoare”, a spus dr. Amesh Adalja, cercetator la Centrul Johns Hopkins din Baltimore.

Dupa parerea sa, strategiile bazate pe ARNm vor avea “mai multe utilizari in afara COVID-19, unde si-au facut debutul clinic.

In studiul NIAID, experimentele pe soareci si maimute rhesus au demonstrat ca vaccinul a declansat raspunsuri imune la nivel celular si anticorpi impotriva unui virus asemanator HIV. Totusi, cercetatorii au precizat ca este nevoie si de alte studii suplimentare in acest caz. Studiul a fost publicat pe 9 decembrie in jurnalul Nature Medicine.

Etichete: vaccin impotriva HIV, vaccin ARNm, vaccin ARN mesager

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: