Un tratament preventiv pentru bronsiolita a fost autorizat in Uniunea Europeana

07/11/2022
Un tratament preventiv pentru bronsiolita a fost autorizat in Uniunea Europeana

Un tratament preventiv pentru bronsiolita a fost autorizat in Uniunea Europeana

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-tratament-preventiv-pentru-bronsiolita-a-fost-autorizat-in-uniunea-europeana/

Uniunea Europeana a autorizat un tratament preventiv pentru bronsiolita, in contextul unei epidemii puternice care afecteaza mai mult tari europene, au anuntat companiile farmaceutice AstraZeneca si Sanofi, producatoare ale medicamentului, informeaza AFP.

Comisia europeana a aprobat acest tratament ”pentru prevenirea infectiilor cu virusul respirator sincitial (VRS) la bebelusi”, a precizat grupul francez Sanofi intr-un comunicat citat si de Agerpres.

Tratamentul nu este un vaccin propriu-zis, insa actioneaza cu o intentie preventiva similara: administrat printr-o injectie, vizeaza impiedicarea declansarii bronsiolitei.

Este vorba despre un tratament pe baza de anticorpi de sinteza care furnizeaza organismului in mod direct armele pentru lupta impotriva maladiei, pe cand un vaccin determina organismul sa produca singur astfel de anticorpi.

Autorizarea acestui tratament marcheaza o premiera importanta in lupta pentru combaterea bronsiolitei, chiar daca nu va fi distribuit suficient de rapid pentru a influenta epidemia din acest sezon, mai scriu sursele citate.

Totodata, si compania americana Pfizer a anuntat rezultate pozitive pentru un vaccin anti-VRS, ceea ce deschide calea unei viitoare autorizari.

Etichete: tratament preventiv pentru bronsiolita, bronsiolita, virusul respirator sincitial

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: