Un strop de aroma si haz in sprijinul unei vieti sanatoase, de Ziua Mondiala a Diabetului

14/11/2014

Un strop de aroma si haz in sprijinul unei vieti sanatoase, de Ziua Mondiala a Diabetului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-strop-de-aroma-si-haz-sprijinul-unei-vieti-sanatoase-de-ziua-mondiala-diabetului/

indulcitoriBruxelles, 14 Noiembrie 2014: Se estimeaza ca peste 371 de milioane de oameni din intreaga lume sufera de diabet si aceasta cifra creste in fiecare zi.

Astazi, de Ziua Mondiala a Diabetului, pentru a sublinia importanta unei alimentatii sanatoase si a unui stil de viata sanatos, intr-o maniera haioasa, ISA (Asociatia Internationala pentru Indulcitori) va lansa un film de animatie special creat pentru acest moment, o serie de retete pentru un mic dejun sanatos, cu un continut caloric redus, precum si o discutie pe Twitter, ce va fi moderata de specialistii in diete si diabet, Dr. Aimilia Papakonstantinou, dietetician si lector in Nutritie si Metabolism la Universitatea Agricola din Atena, Grecia, si Dr. Duane Mellor profesor asociat in Dietetica la Universitatea din Nottingham, Marea Britanie.

Aceasta animatie este a treia dintr-o serie de clipuri realizate de ISA pentru Ziua Mondiala a Diabetului si promoveaza temele acestui an: o alimentatie echilibrata, alegeri mai sanatoase si importanta micului dejun.

Animatia de 2 minute aduce in prim plan patru „Eroi Hipocalorici”, intr-un oras coplesit de obiceiuri alimentare si stiluri de viata nesanatoase.

Plimbandu-se prin oras, acesti eroi, reprezentand fiecare o problema diferita de sanatate, promoveaza beneficiile micilor modificari si a schimbarilor inteligente, printre care se numara si utilizarea indulcitorilor hipocalorici, pentru a-i ajuta pe locuitorii orasului sa duca o viata mai sanatoasa in fiecare zi.   

In plus, cu sprijinul expertilor in diabet si nutritie din toata Europa, ISA a strans o colectie de retete de mic dejun cu un continut redus de zahar, pentru a ajuta oamenii, inclusiv pe cei cu diabet, sa aplice mesajele din filmul de animatie in viata lor de zi cu zi.

Aceste retete demonstreaza cum, reducand sau inlocuind zaharul cu indulcitori hipocalorici, oricine poate pregati mese delicioase si se poate bucura de gustul dulce la micul dejun, fara exces de calorii.    

Cresterea gradului de constientizare este primul pas in reducerea riscului de diabet, iar profesionistii din domeniul sanatatii sunt de acord ca se pot face schimbari simple in dieta si stil de viata, care pot fi eficiente in prevenirea/ intarzierea aparitiei diabetului, precum si in tratarea acestuia.

Dr. Aimilia Papakonstantinou a declarat ca “Indulcitorii hipocalorici si fara calorii nu afecteaza nivelul glicemiei, ci chiar ajuta la controlul glicemic pe termen lung, ceea ce inseamna ca o persoana cu diabet poate avea mai multe optiuni alimentare si poate respecta cu mai multa usurinta planurile nutritionale ce i-au fost recomandate”.

Prin exercitii fizice regulate si prin schimbari inteligente zilnice, de la alimente si bauturi indulcite cu zahar, la alimente si bauturi ce contin indulcitori hipocalorici, este posibila savurarea unei game mai largi de produse alimentare precum si a gustului dulce, fara a afecta nivelul de zahar din sange sau necesarul de insulina.

Prin gustul dulce fara calorii oferit, optiunile hipocalorice pot avea o contributie importanta la o dieta sanatoasa, cu un aport caloric echilibrat.

Pentru a accesa filmele de animatie cu “Eroii Hipocalorici”, precum si retetele pentru mic dejun cu un contint redus de zahar, dar si pentru informatii suplimentare, puteti accesa www.sweeteners.org.

Pentru intrebari si informatii suplimentare, puteti apela la urmatorul contact:

Sylvie Aiken, Senior Communications Manager al ISA
isacomms@ecco-eu.com
+32 (0)2 736 53 54

De asemenea pentru mai multe informatii despre rolul si beneficiile indulcitorilor hipocalorici in gestionarea greutatii si a diabetului, puteti citi brosuri si fise informative printr-un click aici.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: