Un spital refuza preluarea pacientilor cu Covid-19

02/04/2020

Un spital refuza preluarea pacientilor cu Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-spital-refuza-preluarea-pacientilor-cu-covid-19/

Spitalul Municipal Fagaras refuza preluarea pacientilor cu COVID-19 din judetul Brasov. Conducerea unitatii spitalicesti sustine ca in acest fel ‘va fi introdus virusul intr-o comunitate in care acesta nu exista’, relateaza Agerpres.

“Nu intelegem de ce acest virus trebuie ‘importat’ de la Brasov la Fagaras, unde nu exista pacienti confirmati cu acest virus. Cerem ministrului Sanatatii sa revina asupra deciziei. Acest mesaj este adresat prim-ministrului Romaniei, pentru a opri acele persoane din conducerea judeteana care au luat aceasta decizie si l-au indus in eroare pe ministrul Sanatatii. Cer sa opreasca aceasta incompetenta si iresponsabilitatea acestor domni – presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Vestea si prefectul judetului, Catalin Vasii – care se fac responsabili de acte cu caracter criminogen, daca acest ordin va fi aplicat la Fagaras”, a declarat Mariana Caju, presedintele Consiliului de Administratie al unitatii spitalicesti, potrivit unui comunicat de presa.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Piciorul diabetic

Potrivit sursei citate, ea a precizat ca la spitalul din Fagaras vor fi tratati in continuare toti pacientii care se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgente si, de asemenea, cei care vin din Brasov, dar nu au virusul.

“Pana atunci, noi nu vom primi niciun pacient infectat cu acest virus transferat de la niciun spital din Brasov. (…) De asemenea, le solicit angajatilor Spitalului Fagaras sa ramana la locul de munca”, a mai punctat Mariana Caju in comunicatul citat de Agerpres.

Etichete: spital municipal fagaras, spital covid-19, pacienti cu coronavirus, tratament spital covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Oamenii de stiinta din intreaga lume si-au exprimat ingrijorarea vizavi de studiul despre hidroxiclorochina

Epidemia de rujeola din Romania a ajuns la 20.122 de cazuri

Medic pneumolog: Cele mai grave cazuri Covid-19, la pacientii cu patologii asociate

Ancheta penala in cazul unui centru de dializa din Capitala | 15 pacienti au murit de Covid-19

OMS: Europa nu trebuie sa taie cheltuielile publice pentru sanatate