Un spital refuza preluarea pacientilor cu Covid-19

02/04/2020

Un spital refuza preluarea pacientilor cu Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-spital-refuza-preluarea-pacientilor-cu-covid-19/

Spitalul Municipal Fagaras refuza preluarea pacientilor cu COVID-19 din judetul Brasov. Conducerea unitatii spitalicesti sustine ca in acest fel ‘va fi introdus virusul intr-o comunitate in care acesta nu exista’, relateaza Agerpres.

“Nu intelegem de ce acest virus trebuie ‘importat’ de la Brasov la Fagaras, unde nu exista pacienti confirmati cu acest virus. Cerem ministrului Sanatatii sa revina asupra deciziei. Acest mesaj este adresat prim-ministrului Romaniei, pentru a opri acele persoane din conducerea judeteana care au luat aceasta decizie si l-au indus in eroare pe ministrul Sanatatii. Cer sa opreasca aceasta incompetenta si iresponsabilitatea acestor domni – presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Vestea si prefectul judetului, Catalin Vasii – care se fac responsabili de acte cu caracter criminogen, daca acest ordin va fi aplicat la Fagaras”, a declarat Mariana Caju, presedintele Consiliului de Administratie al unitatii spitalicesti, potrivit unui comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, ea a precizat ca la spitalul din Fagaras vor fi tratati in continuare toti pacientii care se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgente si, de asemenea, cei care vin din Brasov, dar nu au virusul.

“Pana atunci, noi nu vom primi niciun pacient infectat cu acest virus transferat de la niciun spital din Brasov. (…) De asemenea, le solicit angajatilor Spitalului Fagaras sa ramana la locul de munca”, a mai punctat Mariana Caju in comunicatul citat de Agerpres.

Etichete: spital municipal fagaras, spital covid-19, pacienti cu coronavirus, tratament spital covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA: Tarile UE trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia

Implementarea treptata a contributiei personale a asiguratilor pentru servicii medicale private (CNAS)

Citu: Avem doze de vaccin pentru toata lumea. Nu ar trebui sa avem discutii despre valul patru

Andrei Baciu: Vor exista resurse suplimentare de finantare la nivel european pentru combaterea cancerului

Seful CNAS spune ca reglementarea contributiei personale va aduce transparenta si predictibilitate