S-a confirmat ca un roman a dus rujeola in Ungaria

10/03/2017

S-a confirmat ca un roman a dus rujeola in Ungaria

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-roman-a-dus-rujeola-in-ungaria/

BOLNAV

Rujeola din Ungaria provine din Romania, spun autoritatile sanitare de la Budapesta. Barbatul identificat ca sursa, in varsta de 39 de ani, s-a internat in spital pentru alta boala si nu stia ca are rujeola.

Declaratiile vin dupa ce la Mako, oras aflat la 120 de kilometri de Timisoara, mai multi angajati ai spitalului s-au imbolnavit, iar conducerea a decis sa inchida unitatea sanitara. Accesul vizitatorilor e interzis si toate internarile sunt sistate, relateaza Digi24.

In acest oras nu mai fusese inregistrat niciun caz de rujeola din 2002.

Autoritatile sanitare din Ungaria au anuntat intr-o conferinta de presa ca au fost inregistrate cazuri in 11 judete din Ungaria, dar ca nu se poate vorbi despre o epidemie la nivel national, relateaza corespondentul Digi24 la Budapesta.

In Romania, in ultimul an s-au inregistrat peste 3.000 de cazuri de rujeola si 16 decese.

Recent, pe site-ul Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC) a aparut informatia ca focarul de rujeola care afecteaza Romania este posibil sa se raspandeasca in tarile din Uniunea Europeana (UE) si Spatiul Economic European.

Focare anterioare si actuale din alte trei tari din UE au fost asociate din punct de vedere epidemiologic cu actualul focar din Romania.

In Romania, rata de vaccinare este in continuare scazuta. In unele judete, chiar si 40% dintre locuitori nu sunt imunizati.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: