Un nou virus letal

24/02/2015

Un nou virus letal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-nou-virus-letal/

terapie-hepatita-cUn nou virus letal a fost descoperit de oamenii de stiinta din America dupa ce un barbat in varsta de 50 de ani a murit din cauza muscaturilor unor capuse.

Conform site-ul sciencealert.com, Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Statelor Unite ale Americii a raportat ca, in urma muscaturilor, barbatul s-a prezentat la spital cu febra, durere de cap, iritatii, stare de oboseala, greata si voma.

Dupa ce a fost internat, medicii au observat ca numarul celulelor albe din sangele pacientului a scazut. Plamanii si rinichii barbatului au intrat in colaps si, in scurt timp, barbatul a murit in urma unui atac de cord.

Oamenii de stiinta au descoperit un nou tip de virus in sangele pacientului, pe care l-au numit „Bourbon” si l-au incadrat in familia numita „Orthomyxoviridae ”. Aceasta familie mai contine si virusurile gripale „Influenza virus A”, „ Influenza virus B”, „Influenza virus C”, „Isavirus”, „Thogotovirus” si „Quaranjavirus”.

Medicii spun ca exista mari diferente intre simptomele pacientilor afectati de virusuri din categoria „Thogotovirusuri” si cele ale decedatului. „Thogotovirusurile” genereaza, de obicei, meningita sau encefalita, dar nu distrug celulele albe.

Pana acum,  in mod oficial, nu s-au mai inregistrat alte cazuri de infectare cu virusul „Bourbon”.

“Cred ca trebuie sa acceptam ideea ca au mai existat cazuri de infectare cu virusul Bourbon, dar ca nu le-am putut diagnostica”, a afirmat un specialist american.
“Este important sa aflam cat de raspandit este virusul Bourbon la capuse sau alte insect, la animale sau la oameni si sa intelegem ce boli poate genera”, a spus un specialist citat si de Romania Libera.

Pentru ca deocamdata nu se cunosc multe detalii despre acest virus, nu exista nici tratamente sau vaccinuri pentru combatere.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

OMS nu este de acord cu conditionarea accesului intr-un stat in functie de certificatele de vaccinare

Livrarile de vaccin vor fi reduse in saptamanile viitoare | Romania continua vaccinarea cu stocul de rezerva

84,6% din personalul medical ar putea fi vaccinat pana la sfarsitul lunii ianuarie

Vlad Voiculescu: 30 de lei per pacient programat la vaccinarea anti-Covid pentru medicii de familie

A V-a transa de vaccin de la Pfizer & BioNtech, de 87.750 de doze, ajunge in Romania