Un nou vaccin ce stopeaza evolutia bolii Alzheimer

12/12/2011

Un nou vaccin ce stopeaza evolutia bolii Alzheimer

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-nou-vaccin-ce-stopeaza-evolutia-bolii-alzheimer/

Vaccin Alzheimer

Foto: Wikipedia

Un vaccin al carui scop este stoparea evolutiei bolii Alzheimer a fost dezvoltat de cercetatorii australieni din cadrul Universitatii Sydney, informeaza Agerpres. Potrivit statisticilor, boala neurodegenerativa afecteaza mai mult de 35 de milioane de oameni la nivel mondial.

Momentant, vaccinul a fost testat doar pe soareci cu Alzheimer, iar rezultatele au demonstrat ca acesta poate opri evolutia bolii.

“Studiul nostru este primul care sa arate ca un vaccin care vizeaza proteina tau poate avea efect dupa ce s-a declansat boala. Majoritatea celorlalte vaccinuri care vizau proteina tau erau testate numai inaintea sau in jurul declansarii bolii la animale, dar cele mai multe persoane cu Alzheimer sunt diagnosticate numai dupa ce au aparut deja simptomele”, a afirmat prof. Lars Ittner, coordonatorul echipei de cercetare.

Bolnavii cu aceasta maladie pot beneficia doar de cateva medicamente care ajuta la oprirea evolutiei bolii Alzheimer sau a altor forme de dementa.

Sursa: PaginaMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Interventie de urgenta care a salvat viata unei paciente cu Covid-19, la Iasi

Cojan (CNAS): Sistemul nostru de sanatate incepe sa se miste

Pacientii cu afectiuni cronice fac apel pentru actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite

Nelu Tataru catre medicii tineri: Urmeaza o perioada frumoasa, in acealasi timp si grea, care o sa va aduca mari satisfactii profesionale

Studiu: Mutatiile virusului SARS-CoV-2 nu ii confera capacitatea de a se propaga mai rapid