Un nou tip de testare pentru depistarea SARS CoV-2, la Spitalul Judetean de Urgenta Arad

12/07/2021

Un nou tip de testare pentru depistarea SARS CoV-2, la Spitalul Judetean de Urgenta Arad

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-nou-tip-de-testare-pentru-depistarea-sars-cov-2-la-spitalul-judetean-de-urgenta-arad/

Din aceasta saptamana Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad efectueaza, atat pentru pacientii spitalului cat si la cerere, in paralel cu testele clasice RT-PCR, un nou tip de testare pentru depistarea virusului SARS CoV- 2 iar rezultatul acestuia se comunica in ziua recoltarii probelor.

“Acest test necesita mai putin timp de asteptare pentru rezultat. Metoda folosita este imuno-chimica cu electrochemiluminescenta si se lucreaza probe din exudat faringian si oro-faringian. Recoltarea probelor se realizeaza in cabinetul Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Ambulatoriului SCJU Arad iar rezultatul se elibereaza in ziua recoltarii”, explica biochimist Luminita Pilat, sef Laborator Analize Medicale, potrivit unei informari a unitatii.

Potrivit sursei citate, pentru pacientii spitalului testul se efectueaza in mod gratuit, iar pentru persoanele care doresc un test de control sau pentru alte scopuri personale, la cerere, costa 75 de lei.

Programarile se pot efectua la cabinetul nr. 44 din Ambulatoriul SCJU Arad, la parterul cladirii principale din strada Andrenyi Karoly, nr 2-4 (intrarea de vizavi cu Serviciul Judetean de Ambulanta Arad).

Etichete: testare pentru depistarea virusului SARS CoV- 2Spitalul Judetean de Urgenta Arad

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati