Un nou spor pentru medicii care aleg sa profeseze in comunitatile din Delta Dunarii

13/06/2023
Un nou spor pentru medicii care aleg sa profeseze in comunitatile din Delta Dunarii

Un nou spor pentru medicii care aleg sa profeseze in comunitatile din Delta Dunarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-nou-spor-pentru-medicii-care-aleg-sa-profeseze-in-comunitatile-din-delta-dunarii/

Medicii din 16 comune si orase din judetul Tulcea care au teritoriul partial cuprins in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (RBDD) vor primi, incepand cu data de 1 iulie, un spor de 50% pentru activitatea desfasurata in cabinetele medicale sau punctele de lucru din aceste localitati.

Ordinul nr 1.899/449/2023 al ministrului Sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei la finele saptamanii trecute si reitereaza procentajul de 200% de majorare a salariilor medicilor care-si desfasoara activitatea pe teritoriul RBDD, relateaza Agerpres.

Potrivit Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS), de noul spor de 50% de puncte per capita vor beneficia 20 de medici din 16 localitati, dar o comisie formata din specialisti ai institutiei se va intruni intr-o sedinta saptamana viitoare pentru a-i stabili oficial.

Sporul de 200% se acorda din anul 2015 tuturor medicilor care-si desfasoara activitatea in cele opt unitati administrativ-teritoriale din RBDD, insa acest stimulent financiar nu a declansat un flux important de doctori in zona, asa incat noul spor de 50% poate fi considerat un nou atu al zonei, potrivit sursei citate.

Judetul Tulcea are in momentul de fata 79 de medici. Dintre acestia, 26% au varste mai mari de 67 de ani, iar 42% sunt pensionari.

Etichete: posturi medici delta dunarii, posturi medici tulcea, spor medici delta

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: