Un nou proiect de lege pentru siguranta serviciilor medicale

07/11/2013

Un nou proiect de lege pentru siguranta serviciilor medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-nou-proiect-de-lege-pentru-siguranta-serviciilor-medicale/

chirurgieNoul proiect de lege propus in dezbatere publica de Ministerul Sanatatii vizeaza cresterea calitatii serviciilor acordate pacientilor prin aprobarea listei de verificare a procedurilor chirurgicale.

Principalele masuri prevazute de proiect

  • Cresterea sigurantei serviciilor de anestezie
  • Stimularea comunicarii intre membrii echipei medicale
  • Evitarea infectiilor in chirurgie

Care va fi procedura de verificare a interventiilor chirurgicale

Datele personale ale pacientului vor fi confirmate in mod verbal, la fel ca tipul de procedura planificata precum si zona anatomica unde urmeaza sa fie realizata procedura.

Semnarea consimtamantului informat de catre pacient va fi de asemenea verificat si confirmat.

In cazul persoanelor care se afla in imposibilitatea de a-si da consimtamantul, confirmarea va fi realizata de un membru al familiei sau de un reprezentant legal.

Care sunt protocoalele clinice vizate

Medicul anestezist va verifica la randul sau aparatul de anestezie, aparatul de ventilatie mecanica, medicatia si evaluarea preoperatorie a riscului anestezic asupra pacientului.

Toti membrii echipei medicale vor trebui sa confirme numele pacientului, procedura chirurgicala si zona anatomica vizata.

La finalul procedurii chirurgicale, asistenta medicala ar trebui sa confirme verbal numararea finala a instrumentelor medicale.

“Procedura chirurgicala efectuata se poate schimba (complica) pe parcursul interventiei, de aceea este indicat sa se confirme de catre medicul chirurg si de catre echipa medicala numele exact al interventiei realizate”, se precizeaza in proiectul de lege.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: