Un nou proiect cu finantare europeana pentru medici

08/07/2011

Un nou proiect cu finantare europeana pentru medici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-nou-proiect-cu-finantare-europeana-pentru-medici/

Angajatii din sectorul medical din judetele regiunii de nord-est a tarii vor beneficia de un nou proiect cu finantare europeana intitulat “Organizarea flexibila a muncii in contextul descentralizarii serviciilor medicale”, informeaza Agerpres.

“In momentul in care s-a pus problema descentralizarii si a transferarii managementului spitalelor catre administratiile publice locale, sindicatele si asociatiile medicilor au gandit, impreuna, organizarea unui curs, in parteneriat cu organizatii medicale din Italia, pentru a vedea avantajele si dezavantajele procesului descentralizarii, iar acest proiect urmareste tocmai acest scop”, a declarat Aurel Cretu, liderul filialei bacauane a Sindicatului Sanitas. Mai mult decat atat, proiectul urmareste si formarea personalului medical. “Vizam, direct, prin acest curs, obtinerea unei bune pregatiri si unei adaptabilitati mai usoare a personalului medico-sanitar la procesul de descentralizare si reorganizare din domeniul sanatatii”, a precizat Gheorghe Simion, managerul proiectului.

La primul seminar au participat managerii spitalelor publice, medici sefi de sectie, asistenti sefi, dar si aproximativ 80 de medici si asistenti fara functie de conducere in institutiile medicale din judetele Moldovei.

Campanie de informare, la final

Proiectul european lansat la Bacau se va incheia cu o campanie de informare si promovare cu tema “Organizarea flexibila a muncii in contextul descentralizarii serviciilor”. Va fi, de asemenea, elaborat un ghid de bune practici, in peste 3.000 de exemplare, cu subiectul “Flexicuritatea intr-un sistem sanitar descentralizat”. “O parte dintre cursanti va efectua, de-a lungul derularii proiectului, vizite tematice in Italia, tara partenera in proiect, in scopul “dobandirii de cunostinte si experiente noi implementate la nivel european in domeniul sanitar-medical”, a mai afirmat Gheorghe Simion.

Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: 30 de lei per pacient programat la vaccinarea anti-Covid pentru medicii de familie

A V-a transa de vaccin de la Pfizer & BioNtech, de 87.750 de doze, ajunge in Romania

Doua mutatii noi ale coronavirsului SARS-CoV-2 descoperite in SUA

Studiu: Covid-19 ar putea evolua intr-o boală sezoniera

INSP: Peste 30.500 de cazuri de infectii respiratorii acute in ultima saptamana de raportare