Un nou program de studiu la UMF ”Iuliu Hatieganu”, la sesiunea de admitere din toamna

06/09/2023
Un nou program de studiu la UMF ”Iuliu Hatieganu”, la sesiunea de admitere din toamna

Un nou program de studiu la UMF ”Iuliu Hatieganu”, la sesiunea de admitere din toamna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-nou-program-de-studiu-la-umf-iuliu-hatieganu-la-sesiunea-de-admitere-din-toamna/

Universitatea de Medicina si Farmacie ”Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca organizeaza o noua sesiune de admitere, la Cluj-Napoca si Baia Mare. Sunt scoase la concurs locuri bugetate si locuri cu taxa la programele de studiu Asistenta medicala generala, Balneo-fiziokinetoterapie si recuperare, Farmacie, Nutritie si dietetica si un nou program de studiu – Cosmetica medicala si tehnologia produsului cosmetic.

Inscrierile se vor desfasura online, pana la data de 17 septembrie 2023, iar examenul scris de admitere va avea loc in data de 21 septembrie, la Cluj-Napoca, respectiv Baia Mare, transmite institutia intr-un comunicat de presa remis Formare Medicala.

Potrivit sursei citate, UMF „Iuliu Hatieganu” se dezvolta cu o noua extensie universitara in municipiul Baia Mare, in cadrul careia vor fi formati asistenti medicali generalisti licentiati.

De asemenea, noul program de studiu Cosmetica medicala si tehnologia produsului cosmetic va forma specialisti in domeniul cosmetic, cu studii superioare, care le vor permite sa isi construiasca o cariera de succes in acest domeniu fascinant, inovator si dinamic, cu o evolutie in continua ascensiune.

La finalizarea studiilor, absolventii vor primi diploma de licenta cu calificarea de „cosmetolog licentiat”, care a fost validata de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) din Romania. Absolventii acestui program de studiu vor putea profesa in industria cosmetica, in domeniul fabricarii si controlului calitatii sau cel al asigurarii calitatii produselor cosmetice, in distributia de produse cosmetice, management si marketing cosmetic, in saloane de infrumusetare sau clinici de medicina estetica, dar si in cercetarea stiintifica in domeniul cosmetic.

Cererea de profesionisti ai sanatatii in spitalele si clinicile din tara este in crestere constanta in ultimii ani, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica. In acest context, extinderea activitatii UMF „Iuliu Hatieganu” in Baia Mare, prin formarea de asistenti medicali, dar si introducerea unui nou program de studiu in cadrul Facultatii de Farmacie vin in intampinarea nevoilor actuale din sistemul de sanatate si vor contribui la cresterea calitatii actului medical, in acest domeniu, in beneficiul pacientilor.

“Ca in fiecare an, examenul de admitere se va desfasura in varianta clasica, printr-o proba complexa de evaluare a cunostintelor candidatilor. Ne bucura interesul crescut al tinerilor pentru profesiile din domeniul medicinei si al farmaciei si suntem nerabdatori sa ii primim in mediul academic de excelenta al universitatii noastre si sa le oferim o educatie medicala de cea mai inalta calitate.” a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca.

Detaliile privind organizarea concursului de admitere sunt disponibile pe site-ul universitatii.

Etichete: UMF „Iuliu Hatieganu”, cosmetica medicala, tehnologia produsului cosmetic

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: