Un nou implant cohlear realizat la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti

20/07/2012

Un nou implant cohlear realizat la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-nou-implant-cohlear-realizat-la-spitalul-de-copii-grigore-alexandrescu-din-bucuresti/

Luni, 23.07.2012, incepand cu ora 9.00 va fi efectuat un nou implant cohlear cu portelectrod lung,in cadrul Spitalului pentru copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti. 

Pacienta este o fetita in varsta de 11 ani, care a fost protezata in urma cu 7 ani, insa proteza auditiva s-a dovedit a fi ineficienta. Micuţa s-a prezentat la medic pentru diagnostic, in urma cu 6 luni. Dupa efectuarea testelor audiologice la Clinica Urechii, s-a constatat ca aceasta suferea de o hipoacuzie neurosenzoriala cu scadere pe frecventele medii si inalte peste 85 de decibeli.

Consultul logopedic a indicat ca fetita vorbea articulat, dar nu putea intelege si nu putea reproduce cuvintele pe care le auzea in mediul de zgomot. De aceea, s-a decis implantarea cohleara cu portelectrod lung pentru a stimula cat mai aproape filetele nervului auditiv. Interventia va fi efectuata in cadrul Spitalului de Urgenţa pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, condus de prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu.

Echipa care va efectua intervenţia este formata din dr. David Lucian,cofochirurg,dr. Tudor Adrian, audiolog pentru reglajul implantului cohlear, seful compartimentului de audiologie la Spitalul Clinic de Urgenţa pentru copii “Grigore Alexandrescu”,dr. Dan Masariu, medic specialist ORL la Clinica Urechii din Bucuresti, dr. Dan Corneci, anestezist, dr. Stoica Gabriela, logoped psiholog.

Resursele financiare utilizate pentru realizarea interventiei chirurgicale provin parţial din banii pacientului, urmand a fi completaţi din sponsorizarile obţinute prin implicarea prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu.  Costul unei astfel de operatii se ridica la 25.000 de euro.

Implantul cohlear este un tip special de proteza auditiva pentru copiii si adulţii cu hipoacuzie bilaterala severa, profunda, adica pentru acei pacienţi care nu se descurca in conversaţii nici cu ajutorul celor mai puternice proteze auditive.

Implantul cohlear, spre deosebire de protezele auditive tradiţionale, (care utilizeaza structurile ramase intacte ale urechii, amplificand semnalul sonor), aduce informaţiile sonore direct la nervul auditiv prin curenţi electrici slabi, fara a strabate calea convenţionala formata din urechea externa, medie si interna.

Beneficiile aduse de implantul cohlear sunt numeroase: aduce pragul auditiv spre valori normale, imbunataţeste perceperea vorbirii, favorizeaza dezvoltarea si producerea vorbirii si imbunataţeste labiolectura in cazul copiilor implantaţi la varste mai mari.

Implantul cohlear face parte din programul iniţiat de managerul Spitalului de copii “Grigore Alexandrescu”, Prof. Dr. Dan Mircea Enescu care s-a implicat in formarea echipei de implant cohlear din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţa pentru copii “Grigore Alexandrescu” si care a contribuit efectiv la efectuarea acestei intervenţii.

 

Comunicat de presa:

SPITALUL DE COPII „ GRIGORE ALEXANDRESCU”

E-mail: presa[at]spitaluldecopii.ro

Telefon: 0730600094, 0752231577

www.spitaluldecopii.ro

 

 

Autor: Spitalul Grigore Alexandrescu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: