Stiri medicale

Un nou antibiotic pentru bacteriile rezistente

Data ultimei actualizari: 16/06/2017

Oamenii de stiinta au descoperit intr-un esantion de sol prelevat din Italia un nou antibiotic, care este eficient impotriva bacteriilor rezistente la antimicrobienii cunoscuti.

Acest nou antibiotic, produs de un microb, a fost numit “pseudouridimicina” (PUM), relateaza AFP.

El a distrus un evantai larg de bacterii, dintre care multe sunt rezistente, in cadrul experientelor de laborator. De asemenea, noul antibiotic a putut vindeca scarlatina la soareci in testele de laborator.

Descoperirea face obiectul unui articol publicat joi in revista stiintifica americana Cell, scrie Agerpres.
PUM neutralizeaza o enzima esentiala pentru aproape toate functiile fiecarui organism, polimeraza.Insa mecanismul sau difera de cel al rifampicinei, o clasa de anitibiotice care vizeaza aceeasi enzima.

Acest nou antimicrobian este de zece ori mai putin susceptibil sa declanseze o rezistenta la antibiotice decat cele care se afla in prezent pe piata, scriu sursele citate.

PUM a ucis aproape douazeci de specii de bacterii in laborator si a fost indeosebi eficient impotriva streptococilor si a stafilococilor, din care mai multi sunt rezistenti la mai multe antibiotice.

Testele clinice pentru acest nou antibiotic ar putea incepe in termen de trei ani si el ar urma sa ajunga pe piata in zece ani, au indicat cercetatorii.

 

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.