Un medic de familie trebuie sa aiba cel putin 800 de pacienti

22/03/2013

Un medic de familie trebuie sa aiba cel putin 800 de pacienti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-medic-de-familie-trebuie-sa-aiba-cel-putin-800-de-pacienti/

poza decizie sanatateMinistrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat joi ca numarul minim de pacienti pe care un medic de familie poate s ail aiba a scazut de la 1000 la 800. Aceasta masura are ca obiective pricipale atat asigurarea calitatii serviciilor de asistenta medicala, cat si acordarea posibilitatii de a profesa cat mai multor medici.

Dupa cum este prevazut in contractul-cadru privind conditiile de acordare a asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2013-2014, care va intra in vigoare pe 1 aprilie, medicii de familie vor fi platiti 50% pentru servicii, 50% pentru numarul de pacienti inscrisi.

Contractul-cadru mai stabileste si ca numarul de documente pe care furnizorii de servicii medicale trebuie sa le detina va fi redus, astfel incat sa poata fi dedicat mai mult timp pacientilor. De asemenea, ministrul a mai mentionat ca fondurile pentru medicina de familie au crescut cu 10%, cele pentru medicina de ambulatoriu au fost marite cu 51%, iar finantarea pentru ingrijirea la domiciliu s-a marit cu 64%.

Contractul-cadru pentru anii 2013-2014 a fost aprobat miercuri, 20 martie, in sedinta de Guvern. 

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: