Un medic cere convocarea CSAT: Nu ar trebui sa ajungem la peste 2001 de cazuri ca sa reactionam asa cum trebuie

17/03/2020
Un medic cere convocarea CSAT: Nu ar trebui sa ajungem la peste 2001 de cazuri ca sa reactionam asa cum trebuie

Un medic cere convocarea CSAT: Nu ar trebui sa ajungem la peste 2001 de cazuri ca sa reactionam asa cum trebuie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-medic-cere-convocarea-csat-nu-ar-trebui-sa-ajungem-la-peste-2001-de-cazuri-ca-sa-reactionam-asa-cum-trebuie/

In aceasta perioada, este nevoie de convocarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) si de un ‘Plan B’ in lupta cu noul coronavirus Covid-19, este de parere medicul Tudor Ciuhodaru, care este si eurodeputat. El a facut apel la autoritati in acest sens.

“Avem nevoie urgent de un Plan B. Ca medic fac un apel la Guvern si Presedinte. Si asta cat se poate de repede, si asa au fost pierdute 2 luni si 2 zile. In doar 3 zile am ajuns la scenariul 3. Din punctul meu de vedere nu ar trebui sa ajungem la peste 2001 de cazuri ca sa reactionam asa cum trebuie pentru a proteja viata fiecarui om din Romania si functionarea sistemului de sanatate. Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat, de 2 luni e alerta globala, ca pandemia poate fi controlata doar daca tarile iau masurile necesare. Fac azi din nou apel la Guvern si la Presedinte, convocati din nou CSAT si asigurati rapid Planul B, si asta pana nu e prea tarziu”, a scris Tudor Ciuhodaru pe pagina sa de Facebook.

Ciuhodaru mai considera ca in Planul B ar trebui inclusa si o masura ce vizeaza protectia personalului medical.

Continut educational:

“Protectia personalului medical. Si poate macar acum ne auziti ca e nevoie de materiale de protectie, alcool sanitar, teste si ventilatoare. Puneti Ambasadele si Reprezentantele la treaba! Solutiile sunt acum in afara tarii. La nivel european am sustinut si adoptat acea rezerva europeana (rescUE) constand in aparatura medicala, materiale sanitare si medicamente finantate de Comisia Europeana de 1,4 miliarde euro. Asigurati macar acum, sunt fonduri europene, redeschiderea Institutului Cantacuzino si o fabrica romaneasca de materiale sanitare. Reconversia unor fabrici de textile sau a unor microintreprinderi. Carantina stricta, macar 14 zile, pentru toti cei care intra in tara, indiferent de zona si indiferent de numarul de bolnavi. Balbele de pana acum au lansat deja adevarate bombe biologice pe strada”, mai scrie Ciuhodaru pe Facebook.

De asemenea, tot potrivit medicului, este necesara testarea tuturor persoanelor suspecte.

“Poate ati uitat dar aceasta solicitare vine chiar de directorul OMS, doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus. Nu mai improvizati! De la acest nivel OMS va spune clar ca cea mai buna strategie este depistarea cat mai multor persoane infectate, izolarea lor si punerea in carantina a persoanelor cu care au avut contact apropiat”, este de parere eurodeputatul.

Etichete: epidemie coronavirus, pandemie covid-19, masuri coronavirus, preventie coronavirus, coronavirus romania, protectie personal medical coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: