Un grup constituit la nivelul MS va analiza problemele sistemului informatic de sanatate

04/06/2019
Un grup constituit la nivelul MS va analiza problemele sistemului informatic de sanatate

Un grup constituit la nivelul MS va analiza problemele sistemului informatic de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-grup-constituit-la-nivelul-ms-va-analiza-problemele-sistemului-informatic-de-sanatate/

Sorina Pintea spune ca s-a constituit un grup la nivelul institutiei care sa analizeze problemele reale ale sistemului informatic de sanatate.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Sindromul de intestin iritabil

“Sistemul informatic – stiti foarte bine ca functioneaza deficitar. (…) Nu as putea spune ca (n.r. – pacientii) au fost afectati, dar as discuta despre sistemul informatic, care este notat in fiecare zi de cei care il utilizeaza. Astazi, de exemplu, a primit nota 2. (…) Ceea ce este frustrant si pentru medicii de familie, pacienti si pentru mine, pentru ca de fiecare data cand se intampla acest lucru incerc sa gasim impreuna solutii”, a declarat ministrul Pintea, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, demnitarul a spus ca din banii alocati pentru achizitia softului sistemului informatic al CNAS ‘o mare parte’ s-au utilizat pentru pregatirea personalului Casei in vederea lucrarii la acest sistem, personal care sustine ca nu stie.

autor

Autor: Adriana Pavel

6 Comentarii

 1. POPA ANGELICA-MARIANA says:

  Programul informatic , la noi , este sub orice critica și cu lacune mari .Enervant de prost conceput si inadecvat implementat . Parca este programat sa piarda pacienti , sa nu ii valideze , ca sa nu fie, medicul , corect platit .Sa nu mai vorbim de functionarea defectuoasa ,la inregistrari zilnice ! Groaznic !!!

 2. Steluta Botocan says:

  Asa si?la ce ca nu se stie?pierderi de vreme pe nervii !

 3. Reu Vlad says:

  Fără să exagerez, aș spune că au fost afectați și personalul medical și pacienții … în mare măsură (așteptare, întârzieri, nervi, …)

 4. Lacramioara Gheorghita says:

  Se acorda note modului de functionare a SIUI? Daca da, unde?

 5. nacu alexandru says:

  La controalele facute de cjas platesc servicii facute pacientilor care pierd calitatea de asigurat in timpul lunii .apar internati in spital cand ei vin personal cu cardul im mana, piasul zice ca :momentan nu se poate verifica starea ,incercati mai tarziu.””etc. Pana cand fratilor inghitim ca prostii ?…

 6. Gavriș Daniel says:

  Este o bătaie de joc acest program informatic numit PIAS,la adresa medicilor,pacienților și al funcționarilor din cadrul caselor de asigurări de sănătate județe!Din păcate avem un CNAS falit care nu o sa fie in stare să rezolve nimic!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: