Un chirurg roman realizeaza operatii in premiera la nivel mondial

21/12/2018

Un chirurg roman realizeaza operatii in premiera la nivel mondial

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-chirurg-roman-realizeaza-operatii-in-premiera-la-nivel-mondial/

Chirurgul Victor Costache a anuntat ca a realizat primele operatii minim invazive pe valva aortica din Tunisia, dupa mai multe premiere mondiale si nationale reusite in ultimii ani intr-un spital privat din Sibiu.

Din 2019, spitalul privat unde opereaza Victor Costache si alti medici romani din tara si din Diaspora, dar si din strainatate, va deveni un centru de pregatire recunoscut la nivel european, in chirurgia cardiovasculara minin invaziva.

Continut educational:

“Din 2019, spitalul nostru va fi integrat intr-un program european de training. Deci, practic centrul nostru va fi un centru de training pentru operatii minim invazive. Deja anul acesta am avut echipe din AKH (Viena n.r.) si SUA pentru chirurgia minim invaziva. Noi ne deplasam in locurile unde vor sa deschida programele de chirurgie minim invaziva. Si astfel am realizat in acest week-end primele interventii pe valva aortica, de pe continentul african. S-au realizat in Tunisia. Centrul nostru va fi recunoscut ca centru de training si avem echipe din toata Europa care vor veni la Sibiu”, a declarat dr. Victor Costache intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

Potrivit medicului chirurg, in ultimii cinci ani a realizat impreuna cu medici romani si straini 6.000 de operatii pe inima, la adulti si copii, in spitalul privat din Sibiu.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Spitalele romanesti, atacate de hackeri chinezi

Cate ore pe zi ar trebui sa lucreze un medic

Avocatul Poporului angajeaza medici

Presedintele AMFB: Numarul cabinetelor medicale de la sat este de 26 de ori mai mic decat cel de la oras

Proiecte noi referitoare la ingrijrile medicale pentru pacienti