Un barbat va putea merge din nou dupa o operatie in premiera la Iasi

29/02/2012

Un barbat va putea merge din nou dupa o operatie in premiera la Iasi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-barbat-va-putea-merge-din-nou-dupa-o-operatie-in-premiera-la-iasi/

operatie in premiera IasiUn brasovean in varsta de 63 de ani va reusi sa mearga dupa ce o echipa de medici ortopezi a efectuat o interventie chirurgicala de refacere a unui sold folosind grefa osoasa, anunta Agerpres. Interventia a fost realizata in premiera la Spitalul de Recuperare din Iasi.

O echipa de sase ortopezi a petrecut aproape patru ore in blocul operator pentru a reface soldul pacientului folosind grefa osoasa. Din echipa de medici a facut parte dr. Andrei Nica, seful Clinicii de Ortopedie din cadrul Spitalului Colentina din Bucuresti, care, totodata, este directorul Departamentului de transplant osos, prof. dr. Paul Botez, seful Clinicii de Ortopedie de la Spitalul de Recuperare din Iasi, dr. Paul Sarbu, seful Clinicii de Ortopedie din cadrul Spitalului Universitar Sf. Spiridon din Iasi, dr. Adriana Nitescu-Neagu, din cadrul aceluiasi spital, doctorul Raluca Neagu-Movila, coordonatorul Centrului Regional de Transplant de la Iasi.

“Am folosit os cortical de la un donator in moarte cerebral si os femural tocat de la pacientul viu. Au fost folosite cinci grefe. Pacientul a fost adus la noi in stare grava. Nu putea merge, nu putea pune piciorul in pamant. Starea pacientului a fost foarte buna in sala de operatii, acum el se simte bine dar, ca dupa orice interventie, a fost dus la Terapie Intensiva”, a declarat prof. profesorul Paul Botez.

Implantul protetic pus la o interventie anterioara a fost scos pentru ca s-a dislocat si a afectat jumatate din femur.

Medicii care au efectuat interventia chirugicala spera ca in aproximativ doua saptamani pacientul sa poata fi externat astfel incat acesta sa plece acasa pe propriile picioare.

 

Autor: Pagina Medicala

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: