Un antibiotic modificat care ar putea contracara amenintarea infectiilor rezistente

30/05/2017

Un antibiotic modificat care ar putea contracara amenintarea infectiilor rezistente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-antibiotic-modificat-care-ar-putea-contracara-amenintarea-infectiilor-rezistente/

Un grup de cercetatori din SUA a reusit sa modifice un tip de antibiotic pentru a distrugere bacteriile fara ca acestea sa dezvolte rezistenta impotriva sa, potrivit unui studiu publicat lde revista Proceedings of the National Academy of Sciences.

Conform EFE,  aceasta descoperire ar putea contracara amenintarea infectiilor rezistente la antibiotice in urmatorii ani.

Cercetatorii de la organizatia biomedicala The Scripps Research Institute (TSRI) din Florida au reusit sa confere “superputeri” antibioticului numit vancomicina, un antibiotic descoperit in anii 1950 si impotriva caruia patogenii nu au fost capabili sa dezvolte rezistenta dupa 30 de ani.

Mai concret, oamenii de stiinta au descoperit o modalitate de a modifica structural vancomicina pentru a obtine o versiune mai puternica a unui antibiotic forte, relateaza Agerpres.

“Medicii ar putea utiliza aceasta forma modificata a vancomicinei fara teama ca va aparea rezistenta”, noteaza Dale Boger, copresedinte al departamentului de chimie la The Scripps Research Institute. El mai precizeaza ca partea cea mai grea a fost modificarea acestei molecule, care “poate salva vieti”, fiind capabila sa elimine bacteriile fara ca acestea sa dezvolte rezistenta impotriva altor antibiotice.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: