UMF Targu Mures a devenit Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie

25/09/2018

UMF Targu Mures a devenit Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/umf-targu-mures-a-devenit-universitatea-de-medicina-farmacie-stiinte-si-tehnologie/


Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures a devenit Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie din Targu Mures (UMFST) in urma finalizarii procedurilor juridice de comasare cu Universitatea “Petru Maior” (UPM), potrivit Hotararii de Guvern nr. 735/2018.
“Incepand cu data de 20 septembrie 2018, denumirea oficiala a Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures devine Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie din Targu Mures (UMFST). Denumirea in limba engleza devine University of Medicine, Pharmacy, Sciences and Technology of Targu Mures. Toate structurile academice si administrative ale UPM devin parte integranta a UMFST, administratiile celor doua universitati care au fuzionat incepand deja activitatile specifice de organizare a activitatii in noua forma de organizare. In actuala sa structura, UMFST are 10.726 de studenti (in programele de studii de licenta, master, doctorat, rezidentiat si alte forme de pregatire), 35 de programe de studii de licenta, 33 de programe de masterat si 7 domenii de doctorat. Personalul UMFST numara in prezent 1.233 de angajati din care 739  de cadre didactice si 494 de persoane incadrate ca personal didactic auxiliar si nedidactic”, a anuntat rectorul noii universitati, profesor doctor Leonard Azamfirei, potrivit Agerpres.

Ca urmare a reactiilor exprimate de reprezentantii UDMR, rectorul UMFST a precizat ca noua universitate isi mentine integral atat statutul de UMF traditional, precum si cel de universitate multiculturala.

“UMFST isi mentine integral atat statutul de UMF traditional, alaturi de celelalte cinci UMF-uri din tara, precum si cel de universitate multiculturala, asa cum a fost definit el in Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011. Prin urmare, nu exista niciun motiv de ingrijorare, nici pentru diminuarea rolului UMFST in invatamantul medical din Romania si nici pentru functionarea in bune conditii a invatamantului in limba maghiara. De altfel, aceste doua elemente au stat la baza intregului proces de negociere si sunt prevazute in mod explicit in hotararile celor doua senate”, a mai aratat dr. Azamfirei.

Potrivit rectorului, principalele preocupari ale conducerii UMFST in perioada imediat urmatoare sunt legate de demararea in bune conditii a noului an universitar, rezolvarea problemelor administrative stringente pentru a mentine functionalitatea noii structuri academice si armonizarea principalelor reglementari care guverneaza functionarea universitatii.

“Punerea in practica a procesului de fuziune are la baza hotararile celor doua senate, documente publice care contin prevederi concrete agreate de ambele universitati. Reiterez pentru fiecare membru al comunitatii academice UMFST, studenti si cadre didactice, ca in urma fuziunii, activitatea didactica se va desfasura in cadrul acelorasi programe de studii in care studentii au fost admisi si in cadrul acelorasi facultati. Cadrele didactice isi vor desfasura activitatea conform statelor de functii aprobate pentru anul universitar 2018-2019. Procesul fuziunii este, in primul rand, unul de natura administrativa, astfel incat nu vor exista niciun fel de perturbari in activitatea didactica. De asemenea, va informez ca nu sunt argumente financiare care sa induca temeri legate de o eventuala diminuare a drepturilor salariale, nici pentru salariatii care au apartinut UMF si nici pentru cei care provin de la UPM”, a mai subliniat dr. Leonard Azamfirei conform sursei mentionate.

 

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: