UMF “Iuliu Hatieganu”: Aproximativ 3000 de studenti din peste 60 de tari, de pe 6 continente

01/09/2022

UMF “Iuliu Hatieganu”: Aproximativ 3000 de studenti din peste 60 de tari, de pe 6 continente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/umf-iuliu-hatieganu-aproximativ-3000-de-studenti-din-peste-60-de-tari-de-pe-6-continente/

“Iuliu Hatieganu” este universitatea din Romania cu cel mai mare numar de studenti internationali, cu aproximativ 3000 de studenti, din peste 60 de tari, de pe 6 continente.

Potrivit unitatii de invatamant, anul acesta, 1800 de tineri au sperat ca vor ocupa unul dintre cele 560 de locuri oferite de universitate pentru programele de studii de licenta in limbile franceza si engleza din anul universitar 2022-2023.

Candidatii din acest an au provenit din 88 de tari, cei mai multi venind din Franta, Germania, Elvetia, Suedia, Italia, Grecia, Israel, Maroc, Tunisia, Nigeria, Algeria si Siria. Acestia au putut opta pentru trei programe de studiu de licenta, cu predare in limba engleza sau franceza: medicina, medicina dentara si farmacie.

La programul de studiu Medicina, au fost disponibile 380 de locuri si au fost evaluate 1128 de dosare. Cea mai mare concurenta s-a inregistrat la programul de studiu medicina in limba franceza, cu 4 candidati pe un loc. La Medicina Dentara, s-au inscris 560 de candidati pentru 100 de locuri, iar concurenta cea mai mare a fost tot la linia de studiu cu predare in limba franceza, cu 8 candidati pe un loc. La Facultatea de Farmacie, au fost scoase la concurs 80 de locuri la programul de studiu in limba franceza, la care s-au inscris 92 de candidati.

“Candidatii internationali sunt atrasi la UMF “Iuliu Hatieganu” de calitatea actului educational, orientat catre activitatile practice si invatamantul la patul bolnavului, prin metode moderne precum „Problem-based learning” sau simularea medicala si avand o curricula dintre cele mai atractive. De asemenea, studentii nostri au oportunitatea de a participa la proiectele de cercetare din cadrul celor trei facultati si al celor doua centre de cercetare avansata din cadrul universitatii – MedFUTURE si Genomic Center, cu posibilitatea de a beneficia de burse de cercetare de pana la 10.000 lei/student. Diplomele oferite de universitatea noastra sunt recunoscute la nivel international, iar astfel absolventii nostri pot profesa oriunde in lume. Cu toate acestea, din cauza razboiului din Ucraina si a temerilor legate de acesta, numarul candidatilor din acest an a scazut comparativ cu anul precedent. Colegii de la Departamentul de Relatii Internationale din cadrul universitatii noastre au facut tot ce s-a putut pentru a contracara temerile legate de razboi si au purtat inclusiv conversatii telefonice sau pe mail cu candidatii si parintii acestora, in special cei germani”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat remis Formare Medicala.

Potrivit sursei citate, Facultatea de Medicina din cadrul UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca este singura institutie de invatamant medical din Romania care a primit acreditarea internationala pentru calitatea educatiei, in urma evaluarii externe realizate de AMSE (Asociatia Scolilor de Medicina Europene) si ASIIN (Agentia pentru Acreditarea Programelor de Studiu in Inginerie, Matematica si Stiinte Naturale), realizata dupa standardele WFME (World Federation of Medical Education).

De asemenea, si obtinerea diplomei de calitate „Label CIDMEF” oferita de Conferinta Internationala a Decanilor Facultatilor de Medicina Francofone a contribuit, in mare masura, la cresterea numarului de studenti straini.

 

Etichete: UMF “Iuliu Hatieganu”, admitere UMF cluj-napoca, admitere medicina

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: