UMF Carol Davila: Peste 4.300 de consultatii gratuite oferite de medicii voluntari, pe litoral

22/08/2022
UMF Carol Davila: Peste 4.300 de consultatii gratuite oferite de medicii voluntari, pe litoral

UMF Carol Davila: Peste 4.300 de consultatii gratuite oferite de medicii voluntari, pe litoral

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/umf-carol-davila-peste-4-300-de-consultatii-gratuite-oferite-de-medicii-voluntari-pe-litoral/

A doua editie a campaniei “Asuma-ti sa fii sanatos!” – Litoral 2022 – a Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, campanie realizata in parteneriat cu Societatea Romana de Dermatologie (SRD) si Societatea Romana de Endocrinologie (SRE) cu sprijinul Ministerului Apararii Nationale si al Directiei de Sanatate Publica din Constanta a inregistrat un nou succes.

Peste 4.300 de consultatii medicale, in regim gratuit, in domeniile dermatologiei si endocrinologiei. Screening melanom, screening sindrom metabolic si screening osteoporoza. Acesta este rezultatul celor peste 330 de ore de consultatii medicale realizate de catre cei 26 de medici rezidenti si specialisti dermatologi si endocrinologi angrenati in amplul program de voluntariat derulat pe litoralul romanesc.

In perioada 15-20 August 2022, toti cei care au dorit sa beneficieze de un consult medical gratuit i-au putut intalni pe medicii voluntari aflati in puncte special amenajate pe plaja (corturi generoase puse la dispozitie de catre Ministerul Apararii Nationale) in statiunile Costinesti, Neptun, Olimp, Saturn, Mangalia, precizeaza Universitarea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, numarul celor care au trecut pragul campaniei de preventie “Asuma-ti sa fii sanatos!” – Litoral 2022, a fost unul mai mult decat semnificativ, cei care si-au dat consimtamantul pentru screening dermatologic sau endocrinologic contabilizand la finalul campaniei peste 4.300 de consultatii, dublu numarului inregistrat in prima editie a campaniei – 2.066.

“Rezultatele record inregistrate anul acesta in cadrul celei de-a doua editii a campaniei noastre de preventie Asuma-ti sa fii sanatos! – Litoral 2022 ne demonstreaza inca odata ca interesul oamenilor de a preintampina aparitia unor posibile afectiuni este unul foarte mare, putem spune dublu fata de cel inregistrat anul trecut cand totusi, actiunile de screening s-au derulat sub conditiile restrictive impuse de pandemia COVID-19, si in acest context nu putem decat sa le multumim tuturor turistilor care au trecut pragul campaniei si sa le promitem ca vom reveni si in 2023 la Malul Marii pentru a le oferi noi consultatii in cele doua importante specialitati medicale, dermatologie si endocrinologie“ a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti.

Acesta a tinut sa precizeze ca “aceste rezultate ale campaniei noastre nu puteau fi realizate fara sprijinul medicilor dermatologi si endocrinologi, al coordonatorilor lor, al Ministerului Apararii Nationale, al Directiei de Sanatate Publica din Constanta, al echipelor SMURD si SALVAMAR, precum si al Societatilor Romane de Endocrinologie si Dermatologie carora, in numele intregii comunitati academice a UMF Carol Davila din Bucuresti le adresez sincere multumiri”

Campania de preventie “Asuma-ti sa fii sanatos!” – Litoral 2022 a fost realizata in parteneriat cu Societatea Romana de Dermatologie (SRD) si Societatea Romana de Endocrinologie (SRE) cu sprijinul Ministerului Apararii Nationale si al Directiei de Sanatate Publica din Constanta si s-a derulat in perioada 15-20 August beneficiind de voluntariatul medicilor rezidenti si specialisti, precum si de suportul coordonatorilor principali ai acestui proiect : Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rector al UMFCD, Prof. Univ. Dr. Catalina Poiana, Prorector al UMFCD si Presedinte al SRE, Dr. Alin Nicolescu, Secretar General SRD, Conf. Univ. Dr. Magda Constantin, precum si Ec. Cristina Ecaterina Schipor, Director Executiv al DSP Constanta.

Etichete: consultatii gratuite, consultatii medicale litoral, umf carol davila, societatea romana de dermatologie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: