UMF Carol Davila: 1875 de candidati pentru admiterea la rezidentiat 2015

12/11/2015

UMF Carol Davila: 1875 de candidati pentru admiterea la rezidentiat 2015

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/umf-carol-davila-1875-de-candidati-pentru-admiterea-la-rezidentiat-2015/

Taxe rezidentiatConcursul de admitere in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, va fi organizat anul acesta de Ministerul Sanatatii la data 15 noiembrie.

Pentru acest concurs, la Universitatea de Medicina si Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucuresti s-au inscris 1.875 de candidati pentru ocuparea a 958 de locuri, comparativ cu anul trecut cand pentru 988 de locuri au concurat 1.972 de candidati.

Mai exact, locurile si posturile scoase la concurs in centrul universitar din Bucuresti sunt: pentru medicina (709 locuri si 165 posturi), pentru medicina dentara (44 locuri ) si pentru farmacie (26 locuri si 14 posturi). De precizat ca, din totalul celor 1.875 de candidati, 1.520 s-au inscris la medicina, 211 la medicina dentara si 144 la farmacie.

“Speram ca si anul acesta, candidatii inscrisi la concursul de rezidentiat vor fi la fel de motivati si bine pregatiti, iar punctajul obtinut sa faca inca o data dovada ca Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti se pozitioneaza in continuare pe harta universitatilor performante din intreaga lume”, a declarat rectorul institutiei, Acad. I. Sinescu.

Pentru a participa la concursul de rezidentiat pe post si pe loc in medicina, medicina dentara si farmacie, candidatii au achitat o taxa de 360 lei/participant. Cuantumul taxei de participare la concursul de rezidentiat 2015, similar cu cel din 2014, a fost stabilit prin Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 11993/2015. 80% din sumele incasate va fi repartizat universitatilor de profil.

Concursul se va derula sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Dupa o pauza de 15 minute, va incepe corectura in sali, iar pentru a depune contestatii, candidatii vor avea la dispozitie 24 de ore. Acestea pot viza intrebarile de concurs, recorectarea lucrarilor etc. Raspunsul la contestatii se va da in 48 de ore de la depunerea acestora.

Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu si 150 de tip complement multiplu.

Pentru organizarea concursului din Bucuresti, vor fi puse la dispozitie 32 de sali. Pentru cei 1.520 de candidati la medicina vor fi 26 de sali in incinta Facultatii de Medicina si o sala a spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti. Cinci sali, apartinand Facultatii de Farmacie, ii vor gazdui pe cei 355 de candidati (211 pentru medicina dentara in 3 sali si 144 pentru farmacie in doua sali). Candidatilor li se va permite intrarea in salile de concurs la ora 8:30, iar subiectele se vor deschide la ora 10.

De precizat ca, ocuparea locurilor/posturilor in cele 60 de specialitati se va face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu. Afisarea rezultatelor se va face numai dupa semnarea ordinului Ministerului Sanatatii de confirmare a rezultatelor.

Locurile si posturile scoase la concurs cu centrul de pregatire Bucuresti si Constanta au fost atribuite judetelor Arges, Braila, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman si Tulcea.

La nivel national, concursul de rezidentiat se va desfasura, la fel ca in anii anteriori, descentralizat, in 6 centre universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Tg Mures si Timisoara.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: