Ultimul caz de poliomielita din lume ar putea fi diagnosticat anul acesta

07/08/2017

Ultimul caz de poliomielita din lume ar putea fi diagnosticat anul acesta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ultimul-caz-de-poliomielita-din-lume-ar-putea-fi-diagnosticat-anul-acesta/

Anul acesta ar putea fi diagnosticat ultimul caz de poliomielita din lume, acest lucru oferind speranta eradicarii in 2020 a bolii cu potential letal, a anuntat vineri Departamentul pentru Dezvoltare Internationala din Marea Britanie (Department for International Development – DfID).

Conform DfID, Marea Britanie va contribui in fiecare an, pana in 2020, la imunizarea a 45 de milioane de copii impotriva poliomielitei, in cadrul unui ultim efort de a eradica aceasta boala. Acest lucru echivaleaza cu imunizarea a 80 de copii in fiecare minut, relateaza si Agerpres.

Poliomielita a fost eradicata in Marea Britanie in anii ’80, iar in prezent in aceasta tara traiesc peste 100.000 de supravietuitori ai acestei boli.

La nivel mondial, poliovirusul inca exista in Afghanistan, Nigeria si Pakistan unde in acest an au fost identificate opt noi cazuri.

”Este probabil ca ultimul caz nou de poliomielita sa fie diagnosticat in acest an, netezind calea catre o lume fara poliomielita in 2020”, a anuntat DfID. ”Marea Britanie si-a asumat un angajament pe termen lung pentru a eradica poliomielita, a doua boala din istoria omului ce este eradicata, dupa variola”, a completat Departamentul.

Eradicarea poliomielitei va contribui la economisirea, pana in 2035, a circa 2,6 miliarde de dolari la nivel mondial, suma care totalizeaza cheltuielile ocazionate de tratarea victimelor acestei boli, suportate de sistemele de sanatate a mentionat DfID.

”Lumea este mai aproape decat a fost vreodata de eradicarea totala a poliomielitei, insa atat timp cat inca exista chiar si un caz in lume, copiii din toata lumea se afla in situatie de risc”, a declarat secretarul de stat britanic pentru dezvoltare internationala, Priti Patel, potrivit surselor mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: