Uleiul de masline previne bolile degenerative ale creierului

25/03/2013

Uleiul de masline previne bolile degenerative ale creierului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/uleiul-de-masline-previne-bolile-degenerative-ale-creierului/

poza consult medicalRezultatele unui studiu recent publicat in revista de specialitate ACS Chemical Neuroscience arata ca uleiul extravirgin de masline – una dintre cele mai bogate surse de grasimi mononesaturate poate preveni aparitia bolilor degenerative ale creierului, precum Alzheimer.

Aceasta proprietate terapeutica a uleiului de masline se datoreaza unei substante cu proprietati antiinflamatorii din compozitia sa, care protejeaza creierul de efectele nefaste ale maladiei Alzheimer.

Concret, autorii studiului au ajuns la concluzia ca substanta oleocantal aflata  in compozitia uleiului de masline extravirgin protejeaza celulele nervoase ale creierului de proteinele degradate, maladia Alzheimer fiind considerata o boala degenerative determinata de acumularea de protein anormale.

Experimentele realizate pe soareci au aratat ca oleocantalul stimuleaza productia de proteine si enzime cheie care faciliteaza eliminarea din creier a proteinei beta-amiloid, ce contribuie la aparitia afectiunii Alzheimer.

Rezultatele studiului sunt intarite de cercetarile care arata ca desi la nivel modial boala Alzheimer afecteaza aproximativ 30 de milioane de persoane, in  tarile din zona mediteraneana  – unde consumul de ulei de masline este mai mare – incidenta bolii este mai mica.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: